Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Volánösszevonás után is Németh Tamás marad a cégvezető

A jövő év januárjától összesen hét regionális Volán társaság működik majd hazánkban. Eddig ez a szám 24 volt, a csökkentés a közösségi közlekedés modernizálása érdekében történik. A Vértes Volán Zrt-t és a Fejér megyei Alba Volánt tehát összevonják, s ezt követően a vezérigazgatói tisztséget Németh Tamás tölti majd be, aki eddig a Vértes Volán Zrt. élén állt. Nagy elismerést jelent ez a fiatal szakembernek.

 

Az új struktúrában a Közép-magyarországi régió nyugati körzetét továbbra is az Alba Volán Zrt. és a Vértes Volán Zrt. alkotja majd, de a két társaság tatabányai székhellyel és vezetéssel működik a jövőben.

Az átszervezés érinti az eddigi közlekedési társaságok vezetését is, így a tulajdonosi közgyűlések ezekben a hetekben döntenek az új vezérigazgatók személyéről. Az Alba Volán Zrt. az elsők között tartotta meg közgyűlését, amelyen döntött Tóth István vezérigazgató visszahívásáról, valamint arról, hogy a társaság vezetésével Németh Tamást, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatóját bízzák meg.

A tatai származású Németh Tamás elismert szakember a megyében, egykoron a THAC remek labdarúgó-csapatának volt a kiváló játékosa. Még sportpályafutása alatt szem alatt tartotta a jövőjét, a tanulást nagyon fontosnak tartotta.

A közlekedési szakember 1998-ban a Vértes Volánnál kezdte pályafutását. Először statisztikai munkatársként a forgalom területén dolgozott, majd három év után vezetői pozíciókat tölt be. Az oroszlányi divízió vezetője lett, majd az Esztergom-Dorog térség közlekedésének vezetésével bízták meg, később a cég forgalmi igazgatója volt, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatói teendőit 2010 őszétől látja el. Vezetése alatt a közlekedési társaság kiegyensúlyozottan működik, emellett a társadalmi szerepvállalásból is kiveszi részét a zrt.

 

A leköszönő Tóth István nem szakad el cégétől, a továbbiakban szervezési és koordinációs igazgatóként tevékenykedik tovább.