Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A tatai éremgyűjtők 2013. évi tervei

A városegyesítéstől a szépirodalomig - 2013-ban, megalakulásának 23. évébe lép az Éremgyűjtők Tatai Szervezete. A csoport működése az elmúlt években magas szakmai szinten valósult meg. Több alkalommal országosan is egyedülálló kezdeményezéseket valósítottak meg, mint a Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem újraindítása, a megyéhez kötődő éremművészek és műveik kiállításon történt bemutatása, a Szegedi ÉremVerde kiállítása Tatán, valamint a Horthy-korszak összegyűjtött numizmatikai anyagainak megtekinthetősége a tatai Vármúzeumban.

 

Ebben az évben arra is törekszünk, hogy a létrejövő Tatai Járás településeiről is bővítsük szervezetünk éremgyűjtőinek tagságát. Április 11-én, a Költészet Napján a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárral együttműködve kiállításon mutatjuk be a magyar szépirodalomhoz kapcsolódó érmeket, bélyegeket. Tata történetében jelentős esemény volt az 1938-as Tata és Tóváros egyesítése, ennek az eseménynek 75. évfordulóján kiállítást tervezünk tatai érmekből.

Fontosnak tartjuk, nemzeti ünnepeinkhez való sajátos kapcsolódásunkat. Ezért az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 165. évfordulóján több numizmatikai kiállításra van felkérése a tatai éremgyűjtőknek, melyeknek szívesen teszünk eleget.

Az összejöveteleinkre várunk mindenkit, aki gyűjti és kedveli a numizmatikát, a történelem segédtudományát. Továbbra is minden hónap első és harmadik hétfőjén 17 órakor találkozunk a Magyary Zoltán Művelődési Házban.

 

„Az érem, a legművészibb tolmács.”

 

Vámosi László