Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Másodszor is kerékpárosbarát város lett Tata

Tavaly hatodik alkalommal hirdette meg a közlekedésért felelős tárca a „Kerékpárosbarát település” pályázatot, melyet a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együtt dolgozott ki. Ennek során az önkormányzatok és vállalatok e téren alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit díjazta. Az ünnepélyes díjkiosztót a tatai polgármesteri hivatalban rendezték.

 

Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott Holnapy László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese, aki hangsúlyozta, hogy a pályázat évről évre népszerűbb, a pályázók száma a tavalyihoz képest több mint készteresére nőtt. A pályázatban külön jutalmazták a megyei jogú város, fővárosi kerület, a város, valamint a nagyközség, község kategóriában pályázatot benyújtókat.

 

Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke kifejtette, hogy a pályázat elbírálása során figyelembe vették többek között, hogy a települések fejlesztési koncepciójában a kerékpáros stratégiák kellő hangsúllyal szerepelnek-e, milyen a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, hogyan és milyen eredményességgel zajlik a kerékpározás népszerűsítése, promóciója és oktatása, s mennyiben tud kapcsolódni a kerékpáros intézkedések sora a turizmushoz.

Tata már másodízben kapta meg a kerékpárosbarát város címet, s hogy ezért mit tett, arra Michl József országgyűlési képviselő, Tata polgármestere tért ki köszöntőjében, s említette a közelmúltban elkészült Dózsa György úti kerékpárutat, mely például a munkába biciklivel járókat is nagyban segíti, a hamarosan megépülő Által-ér Völgyi kerékpárutat, a Duna-menti kerékpárutat.

Az elismerést Michl József polgármester és Horváthy Lóránt alpolgármester vette át Holnapy Lászlótól.

 

A rendezvény utolsó mozzanataként volt a Tata Város Önkormányzata és a Magyar Autóklub között létrejött megállapodást írták alá, mely a tatai általános iskolások közlekedésbiztonsági képzését célozza meg.

 

 

A kerékpárosbarát város és munkahely pályázat nyerteseit tartalmazó lista a mellékletben olvasható.

CsatolmányMéret
PDF ikon Kerekparos_nyertesek.pdf185.5 KB