A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

„Ahol a folyók fakadnak” – a Tata Táncegyüttes jubileumi műsora

A Kenderke-Tata Táncegyüttes szeretettel várja az érdeklődőket 5 éves jubileumi műsorára a Magyary Zoltán Művelődési Központba 2013. február 2-án (szombaton) 16 órakor. Közreműködik a Csevergő Énekegyüttes, a Kenderke Barátai Zenekar, a Kenderke Tiloló csoportja, Németh Dénes és zenekara. Támogatói jegyek válthatók elővételben 500 Ft-os áron a Kenderke székházában, valamint előadás előtt a helyszínen.

 

A jubileumi műsorról és az együttesről sajtótájékoztatón beszéltek a Kenderke pedagógusai és táncosai. Kánya Réka, a Tata Táncegyüttes művészeti vezetője elmondta, hogy a Kenderke növendékeiből alakult csapat az öt év alatt számos külföldi és hazai tapasztalatot szerzett, gyűjtőmunkát végzett Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján is. Az idén minősített együttessé váltak, mely mérföldkő történetükben.

 

- Úgy érzem, küldetésünk a népművészeti értékek, a népi kultúra közvetítése a jövő generációja felé. Aki hozzánk csatlakozik, az részese lehet a sok-sok közös élménynek, mely egy életre útravalót ad számukra – fejtette ki Kánya Réka.