A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

6. Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál - novellaíró pályázat indul!

A kerettörténet szerint az 1594-ben kirobban újabb háborúban Tata négybástyás vára török kézen van, és komoly akadálya sikeres dunántúli keresztény hadmozdulatok indításának. A hadi kudarcokat látva Pálffy Miklós komáromi főkapitány furfangos tűzmestereinek segítségével cselvetésre szánja magát, és 1597-ben kapupetárdával nyitja meg a várkaput. Idén a programok május 24-26. között zajlanak.

Az eseményhez kapcsolódóan Michl József Tata város polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Tatai Patara címmel novella- és regényíró pályázatot hirdet.

Idén Gárdonyi Géza emlékév van, s az egri várhoz hasonlóan a tatai várat is megvédték a magyar katonák. A pályázat fővédnöke Jókai Anna író, a részletekrők később olvashatnak honlapunkon.

 

A Tatai Patara helyszne a vár és az Eszterházy tér.

 

Péntek délután: várbéli koszorúzás, kardcsörtető mustra és díszlövésekkel kísért fáklyás felvonulás, katonazenekari találkozó.

Szombaton és vasárnap: látványos csaták (több mint 470 állig felfegyverkezett török és keresztény vitéz küzdelme), a Magyar Honvédség haditechnikai bemutatója, vízi csata, fegyver-és viselet bemutató.

A program idején pipa- és reneszánsz bútortörténeti kiállítás, kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, jóféle ételek és italok várják vendégeinket.

 

A belépő egy napra 600 Ft, két napra 1000 Ft.

Pénteken a szervezők ajándékaként a belépés ingyenes.

Tata Kártyával rendelkezők 50%-os kedvezményben részesülnek. 14 éven aluliaknak a belépés ingyenes. Jegyek belépéskor, a helyszínen vásárolhatók. Ígérjük, hogy a 2013. május 24-26-án Tatára látogatók most sem maradnak feledhetetlen élmények és hamisítatlan fesztiválhangulat híján!

A fesztivál fővédnöke: Hende Csaba honvédelmi miniszter Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját! További információ: www.tataipatara.hu honlapon, valamint a +36 20-942 3830-as és a 34-380-862 –es telefonszámon, személyesen a tatai Zsigmond Király udvarban (Tata, Ady E. u. 13.)

 

Részletes program a mellékletben!

CsatolmányMéret
PDF ikon tatai_patara_program_2013.pdf344.2 KB