Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Szép híd keresztezi az épülő kerékpárutat

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Által-ér völgyi kerékpárút építése. Az elmúlt héten beemelték azt a mintegy 4,5 tonna súlyú hidat, mely látványnak sem utolsó.

 

A helyszín a vértesszőlősi szakasz, ahol a szakemberek izgatottan dolgoztak, hogy minden rendben menjen a híd beemelésekor, melyet egy 50 tonna teherbírású daru segítségével végeztek. Jelen volt Horváthy Lóránt alpolgármester, aki 1997-ben kezdeményezte az Által-ér völgyi kerékpárút megépítését a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége képviseletében.

- Ez egy sarkalatos része a kerékpárútnak, hiszen mindenképpen szükségessé vált az Által-ér vízfolyásának keresztezése. Így ugyanis az autópálya keresztezésénél nem kell egy külön műtárgyat építeni, így megfelelően érkezik a nyomvonal Tatabányára. A jelentősége még abban áll számomra, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem egy vasbeton „monstrum” került ide, hanem egy esztétikus, faszerkezetes, természetközeli hidat sikerült kialakítani – mondta Horváthy Lóránt.

 

A műtárgyat Gécsek Jenő tervezte, aki elmondta, hogy a híd rétegelt, ragasztott tartóelemből készült. Nagy Sándor, Vértesszőlős polgármestere a helyszínen abbéli reményét fejezte ki, hogy a híd azért is jelentős pont a kerékpárút tekintetében, mert valószínűleg sokakat vonz majd, akik akár életük nagy eseményeit szeretnék itt megörökíteni. A bicikliút vértesszőlősi bekötő szakasza az aszfaltozás kivételével elkészült, a további útvonal kivitelezése folyamatban van.