Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Újdonságok, karneváli hangulat a vízzenén

Különleges volt a huszadik Víz, Zene, Virág Fesztivál, a szervezők kitettek magukért a jubileumi rendezvény alkalmával. Az ország egyik legnépszerűbb családi fesztiválja hatalmas nézősereget vonzott. A Kastély tértől a tóparton és várudvaron át a rendelőintézetig tartott a színpadokkal tarkított kirakodóvásár.

 

Sokan először nem hittek a szemüknek, amikor az árusok között megpillantották Ambrus Attilát, a „viszkis rabló” néven elhíresült egykori jégkorongozót, aki a letöltött börtönbüntetését követően - úgy tűnik - jó útra tért,s saját készítésű kerámiáival jelent meg a fesztiválon. Azt nem tudni, hogy vásároltak-e tőle, de rengeteg fényképet készítettek a járókelők a „viszkis” mellé állva.

 

A kastély udvarán kialakított borudvaron a térségi és országosan ismert borászatok kínálták portékáikat – nagy sikerrel. A bor mindenhol elfogyott, volt olyan, akinek már szombat estére üresek voltak a hordói.

A hagyományos virágkötészeti bemutatókon idén is gyönyörű kompozíciókat csodálhattak meg a nézők, a fesztivál karszalagjával pedig minden múzeumi kiállítást ingyen látogathattak.

A fesztivál feltárta Tata szépségeit is olyan új helyszínekkel, mint a Babzsák-sétány, a tóparti Blues színpad, az egykori Lovardát újraélesztő Romkocsma és a fiatalokat megcélzó Hell Party Aréna. A zenében is felülmúlhatatlan kínálat volt: Boban Markovic, Tankcsapda, Takács Tamás, Keresztes Ildikó, Heaven Street Seven, Anna and the Barbies, Zagar, Benkó Dixieland, Mága Zoltán és még sokan mások….

 

 A Romkocsmának hihetetlen sikere volt.

Volt légibemutató, víziszínpad a tavon, tűzzsonglőrök, színházi előadások. Szombat este ismét felvonultak a kivilágított csónakok az Öreg-tavon, majd következett a várva-várt tűzijáték.

 

A fesztivál szervezői gondoltak azokra is, akik most nehéz helyzetben vannak: összefogva az idei, minden eddigieket felülmúló dunai árhullám károsultjaiért az Ökumenikus Segélyszervezettel együtt szerveztek adománygyűjtést a nagyszabású rendezvény valamennyi résztvevőjét egy időben megszólítva.