Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Kezdetét vette a Barokk Fesztivál

Kezdetét vette a Barokk Fesztivál. A több,mint egy hétig tartó rendezvénysorozat első állomásaként Barokk miseruhák és liturgikus szövetek címmel nyílt kiállítás a Kuny Domokos Múzeumban.

 

A megnyitón Michl József polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy rendkívül sok kulturális esemény zajlik a városban ezidőtájt, s szerencsére van miből válogatni.

A 14.alkalommal megrendezett Barokk Fesztivál nyitókiállításán ezúttal barokk miseruhákat, egyházi öltözeteket mutattak be, melyek a korabeli mesteremberek keze munkáját dícsérik. A kiállítást Szalai Gábor, a kapucinus templom plébánosa nyitotta meg, majd Kövesdi Mónika művészettörténész, a kiállítás kurátorának szakmai tárlatvezetésén vehettek részt az érdeklődők. A Barokk Fesztivállal szinte párhuzamosan Grotta/Barlang címmel a vár törökkori bejárójában nyílt kiállítás fiatal alkotók munkáiból.

Még ezen a napon a Kapucinus templomban barokk kamara hangversenyt tartott egy belga-magyar vonósnégyes. Az együttes két tagja is megyénkbeli: Kóta Gergely (brácsa) Licsák Attila zongoraművész zeneművész. A fesztivállal egy időben zajlik a 7. Tatai Nemzetközi Zenei Mesterkurzus is, amelyen idén 11 országból 53 növendék vesz részt.

A héten még sok, elsősorban zenei program közül válogathatnak az érdeklődők. A 14. Barokk Fesztivál augusztus 27-én, kedden este a nemzetközi zenei mesterkurzus gála hangversenyével zárul a Kapucinus templomban.