Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Évnyitó születésnapi köszöntéssel

A református templomban tartotta évnyitó Istentiszteletét a Tatai Református Gimnázium. A kilencedik tanévét megkezdő intézményben idén kettőszázkilencvennyolc diák koptatja a padokat. Az újonnan érkezett tanulók felé – és a hallgatósághoz – intézett prédikációjában dr. Márkus Mihály nyugalmazott püspök-lelkipásztor a példás helytállás mikéntjére hívta fel a figyelmet.

 

- Te magad személyesen vállald fel, példa leszel a hitben. Öt dologban kell helytállni: beszédben, magaviseletben-magatartásban, szeretetben, hitben és tisztességben. Ha mindegyik sikerült, Isten színe előtt megvan az ötös osztályzat – emelte ki dr. Márkus Mihály.

 

Az évnyitón Illés Dániel igazgató ismertette a közoktatás helyzetét, s a gimnázium vállalt feladatát.

- A közoktatás átszervezése célegyenesbe érkezett, de még akadnak problémák. Az elmúlt időszakban ötször módosították a nemzeti köznevelési törvényt, s az egyházi iskolák finanszírozásáról nincs még döntés. Támogatjuk a közoktatás megújítását, a feladat nehéz, s nemes a küzdelem.  Hisszük, hogy velünk van az Úr, s egyengeti utunkat az előttünk álló tanévben – tájékoztatott Illés Dániel.

 

Az igazgató az új diákokhoz fordulva elmondta, elsősorban azt várják tőlük, hogy az iskola házirendjét tartsák be és képességeikhez mérten a maximumot nyújtsák. Felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusokra is sok rendkívüli munka vár, s a személyi változásokról is beszámolt. Ezt követően az új tanárok: Szabó Ildikó, Reiter Adél, Katona Gabriella, Weiger Miklósné, Újszásziné Szokody Ildikó és a kilencedik osztályba lépők egyaránt Illés Dániel előtt tették le esküjüket.

 

Az évnyitó keretében az egyházközség vezetői és a nőszövetség tagjai köszöntötték dr. Márkus Mihályt, aki a napokban töltötte be hetvenedik születésnapját. A kerek évforduló alkalmából többek között H. Katona Erzsébet tatai festőművész egyik alkotását adták át részére, mely a templomot és a parókiát ábrázolja. Dr. Szabó Előd lelkipásztor elmondta, hogy az ünnepelt a hetven évből eddig 56-ot töltött Tatán, s további munkájához Isten áldását kérte.