Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Hatodik szalagavatóját tartotta a refi

A szalagavató minden diák életének egyik kiemelkedő eseménye, azt jelzi: hamarosan itt az érettségi. A Tatai Református Gimnáziumban hagyományosan novemberben tartják ezt a jeles napot, ezzel megelőzve a megye összes középiskoláját.

 

 

A fiatal gimnázium történetében ez volt a hatodik szalagavató, mely most is a templomban, Istentisztelettel kezdődött, ahol dr. Szabó Előd lelkipásztor hirdetett igét. A két osztály diákjait, a szülőket Illés Dániel igazgató és Papp Mónika osztályfőnök köszöntötte, majd megtörtént a szalagtűzés. A diákok a gimnáziumi élményeikről szóló humoros műsorral is megörvendeztették a vendégeket.

 

Az ünnepség az edzőtáborban folytatódott, s a várva-várt tánc előtt Illés Dániel köszönetet mondott a szülőknek, amiért a református gimnáziumba íratták gyermeküket.

- Ma Magyarországon középiskolákból túlkínálat van. Van olyan gimnázium, ahol lazábbak a szabályok, nem kell reggeli áhítatra járni, nem kell iskolaköpenyt viselni, Önök mégis bizalmat szavaztak nekünk. Reméljük rászolgáltunk erre – hangsúlyozta az igazgató.

 

Következett a palotás, majd a keringő, s a diákok felszabadultan, örömmel mutatták meg tánctudásukat. A 12. A osztályfőnöke, Papp Mónika szerint a rájuk bízott diákok kiváló közösséggé alakultak a három és fél év alatt. A 12. B osztályt Szabóné Salgó Mária irányítja.

- Osztályomra jellemző, hogy nagyon „hajtós”, tanulós társaság, erre a táncra is sokat készültek. Volt, aki azt mondta, nem akar részt venni benne, aztán ő lett az egyik legügyesebb táncos. Rájuk fért már ez a kis lazítás, aztán pedig következik az újabb megpróbáltatás, az érettségi – mondta az osztályfőnök.

A bálban természetesen mindenkinek lehetősége nyílt tánctudását megmutatni, szülőknek, nagyszülőknek, tanároknak egyaránt. A zenéről Lévai Vilmos és zenekara gondoskodott.