A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A színház varázslatos világa

Válogatás a világirodalom legszebb darabjaiból

Szeretettel meghívjuk a Shakespeare Színház "A színház varázslatos világa" - Válogatás a világirodalom legszebb darabjaiból című előadására, mely 2008. Június 28-án 17:00 órai kezdettel kerül megrendezésre a tatai Esterházy Kastély udvarán felállított szabadtéri színpadon.

A Shakespeare Színház 2007. szeptemberében alakult gyermekszínházi társulatként. A gyerekek színpadi próbák során ismerkedtek meg a világirodalom legszebb drámáival, melyekből jeleneteket tanultak meg, és gyakorolnak jelenleg is. Színjátszást, színpadi beszédet, táncművészetet, színpadi mozgást, színháztörténetet, színházesztétikát tanulnak a próbák során, egy komplex drámapedagógiai program keretében. A klasszikus Sztanyiszlavszkij módszert és a Method Acting-et alkalmazzuk.
A társulat rendező tanára Pannoniay Boglárka Erzsébet rendező, színművész.
- Nem vagyunk hivatalos színház, a Shakespeare Színház nevet azért vettük fel, mert Shakespeare drámái voltak azok, amelyeket a gyerekek a legjobban szerettek, s általuk kerültek közel a színházművészethez. "A színház varázslatos világa" című darab jeleneteit a világirodalom legszebb drámáiból válogattuk össze. Legfőbb témájuk a szerelem. A darab jeleneteit narrátor köti össze, aki humoros formában ismerteti az adott színháztörténeti korszakot, a szerzőt és a dráma történetét, így azok számára is érthetőek a jelenetek akik nem ismerik az adott művet. Egész estés mű, gyerekek által játszott minden korosztálynak szóló darab, mely művészi értékében és stílusában a klasszikus színházi hagyományokat követi. Élő színháztörténeti utazás.