A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Természettudományos fellegvár az Eötvösben

A természettudományos oktatás fejlesztésére nyert pályázatot az Eötvös József Gimnázium. A támogatással a megye legmodernebb iskolai laboratóriumának kialakítására lesz lehetősége az intézménynek.

 

A részletekről Barsi Éva igazgató és Ádám Árpád igazgatóhelyettes számolt be lapunknak.

- A Tatai Eötvös József Gimnázium Öveges-programja című TÁMOP-3.1.3-11/2012-0014 számú pályázaton nyertünk 255 millió forintot. Az összegből egy természettudományos laboratóriumot hozunk létre. Az eszközök mellett anyagbeszerzésre is jogosít az elnyert összeg, valamint a labort használók felkészítésére, a személyi feltételek megteremtésére – mondta Ádám Árpád.

Barsi Éva hozzátette, hogy a megye legmodernebb középiskolai természettudományi laboratóriumát valósíthatják meg Tatán.

- A pályázat során vállaltuk, hogy tíz partnerintézménnyel működünk együtt, így a tatai és kistérségi iskoláknak is helyet biztosítunk. A tervek szerint a következő tanévtől hetente öt tanórán fogadunk más iskolákból érkező diákokat kísérő tanárukkal, aki természetesen megtartja az órát – mondta az igazgató. Barsi Éva úgy vélekedett, a tatai és kistérségi diákok rendkívül sokat profitálhatnak a labor nyújtotta lehetőségekből, hiszen egy átlagos tanórán nemigen van lehetőség például kísérletek bemutatására.

- Ezzel sokkal közelebb lehet vinni a diákokhoz a természettudományokat, amitől az oktatás eredményességének javulását várjuk  - vélekedett Barsi Éva.  A gimnázium a pályázatot a tatai önkormányzat és a Tatai Városkapu Zrt. támogatásával nyújtotta be az illetékes szervhez.