A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Kerékpárosbarát város és munkahely

Hatodszor nyerte el az önkormányzat a kerékpáros-barát város címet, a Tatai Közös Önkormányzati hivatal pedig először a kerékpáros-barát munkahely elismerést. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázaton huszonhárom önkormányzatot és huszonnyolc munkahelyet díjaztak.

 

 

Az elismeréseket dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át Szentendrén, az ünnepségen részt vett Horváthy Lóránt alpolgármester is. A Kerékpárosbarát Település pályázatok elbírálásában fontos szempont volt a kerékpáros infrastruktúra nagysága és minősége, a helyben szervezett kerékpáros rendezvények, a szemléletformálás terén tett lépések vagy a fejlesztésekre fordított keret mértéke.

 

Tata azért is érdemelte ki a címet, mert elkészült az Által-ér völgyi kerékpárút, s további tervekkel rendelkezik a város, hogy csatlakozhasson az Euro Velo 6-os nemzetközi bicikliúthoz, készül az ökoturisztikai központ, ahol a biciklis turistákat is fogadják majd. Nagy figyelmet fordítanak a diákok kerékpáros-közlekedésbiztonsági képzésére.

 

A Kerékpárosbarát Munkahelyekre jellemző, hogy segítik a kerékpárral munkába járó kollégákat azzal, hogy kerékpártároló helyek, öltözők kialakításával, akár saját kerékpárflotta működtetésével, amihez szervizlehetőségek is kapcsolódhatnak. Így van ez Tatán is az önkormányzati hivatalban. A díjátadón a tatai hivatal egy „békési” típusú kerékpártámaszt is nyert, melyet szintén Horváthy Lóránt alpolgármester vett át. A Kerékpárosbarát címeket elnyerők teljes listája a kormany.hu és a www.kmsz.hu oldalakon olvasható.