A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Új traktorral a tiszta Tatárét

A közmunka-program keretében jutott több célra használható traktorhoz a Tatai Városgazda Kft. A járművet a munkaügyi központ segítségével kapta a cég, melyet saját erőből szerelt fel további eszközökkel.

 

Az ünnepélyes átadást a cég telephelyén tartották.

Jungvirthné Bús Erzsébet ügyvezető igazgató elmondta, hogy rendkívül sok feladatnál veszik hasznát a kistraktornak.

- Állami finanszírozásból sikerült a 32 lóerős traktorhoz jutni, nagyon jó szolgálatot tesz a városnak. Az alapgépet saját forrásból kiegészítettük hótoló lappal és járdaszóró berendezéssel. Van egy seprű-adapterünk is, melyet a kerékpárutak takarításánál szeretnénk használni. Lehetőség van további bővítésre például ekét, tárcsát és talajmarót is szerelhetünk rá – tájékoztatott Jungvirthné Bús Erzsébet.

 

A városvezetés nevében Michl József polgármester örömmel próbálta ki a traktort, s hozzátette, hogy a közmunka-programnak ilyen hozadéka is lehet egy városban. - Az állam 3,6 millió forinttal támogatta a beruházást, így a traktor segítségével tovább szépülhet Tata – emelte ki Michl József. A Városgazda Kft-nél sohasem tétlenkednek. Igaz, hogy a tél még nem okozott komoly gondot, felkészültek minden eshetőségre. Jungvirthné Bús Erzsébet elmondta, hogy nagy mennyiségű zúzott kővel, homokkal és sóval, valamint ezek keverékével rendelkeznek, csúszásmentesítésre. Egy ideje már a só használata újra engedélyezett, ám az ára igen magas. Három nagy szórógép áll a szín alatt, melyek különböző anyagok szórására képesek. Ha szükséges, azonnal munkába tudják ezeket állítani. - Az időjárás kedvező volt, ezért nem kellett felhasználni a raktáron levő anyagokat. Ezzel sokat tudtuk spórolni. De mi azonban már a tavaszra készülünk, üvegházunkban rengeteg palántával várjuk a jobb időt – hangsúlyozta az ügyvezető.