A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Testületi hírek

Megtartotta áprilisi ülését a képviselő-testület, melyen harmincöt napirendi pontot tárgyalt. A munka rendelet-alkotással kezdődött, elsőként a tavalyi évi költségvetési rendeletet módosították.

 

Michl József polgármester elmondta, hogy az önkormányzat több alkalommal is módosította a költségvetést, ezzel törvényi kötelezettségének tett eleget.

-Tavaly a város összes bevétele 6 milliárd 450 millió forint volt, a kiadási oldal fő összege pedig 5 milliárd 922 millió forint volt. Az önkormányzat tartani tudta a pontos, takarékos gazdálkodást, fejlesztéseinkből is sokat meg tudtunk valósítani. Döntött arról is a testület, hogy egy pályázat keretében liftet építenek a városházára az akadálymentesítés érdekében. Így a mozgáskorlátozottak, az idősek és a babakocsival közlekedők is könnyebben feljuthatnak a díszterembe. Szintén pályázati lehetőséget vesznek igénybe térfigyelő kamerák felszerelésére.

- A város a száz százalékos támogatottságú pályázattal huszonöt millió forint értékben tizenöt kamera elhelyezését tervezi –mondta Michl József.

Az ülésen a város cégei beszámoltak tevékenységükről, üzleti tervet vázoltak fel. - A Tatai Városgazda Kft. hosszú évek óta stabilan gazdálkodik, jól hasznosítja az önkormányzattól kapott támogatást. Ráadásul kiváló kollektíva jött létre a vállalatnál. Szintén kedvező adatokat mutatott fel a Fényes Kft.is, hiszen tavaly kiemelkedően sokan látogattak el a strandra. Az idén a szálláshelyek és két medence felújítása történik, valamint a tanösvény kialakítása. Reméljük, hogy még több család jön a Fényesre – emelte ki a polgármester, s elmondta még, hogy maradnak a Tata-kártyás kedvezmények.

A humánszolgáltatásokhoz kapcsolódó előterjesztések sorában elhangzott, hogy az önkormányzat együttműködési megállapodást kíván kötni a Pannon Egyetemmel. Ennek értelmében Tatán mérnök-informatikus szak beindítása várható. Jövő szeptemberben már Tatán járhatnák az első két félévet a diákok. Michl József tájékoztatott még arról, hogy az óvodák átszervezésének következő lépése szerint összevonnak két-két óvodát. Így a Szivárvány Óvoda beolvad a Kincseskertbe, a Bergengócia pedig a Geszti Óvoda tagintézményeként működik tovább. Elbírálták a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény vezetői pozíciójára beérkezett pályázatot, melynek értelmében az új vezető dr. Cseh Tamás lett május hónaptól. Újra kiírták a Csillagsziget Bölcsőde vezetésére a pályázatot, várják a jelentkezőket.

Beszámoló hangzott el a Tatai Rendőrkapitányság tevékenységéről, s az önkormányzat biztosította a rendőrkapitányt, dr. Friedrich Gábort arról, hogy a nyári szezonban megnövekedett rendőri munkát anyagilag is támogatni fogja a város.