Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Fasor Kertvárosban

Lakossági kérést teljesített az önkormányzat Kertvárosban, amikor tizenkilenc darab örökzöldből álló „függönyt” ültettek egy kerítés elé.

A Székely Bertalan utca 19-ben lakók fordultak Horváthy Lóránt alpolgármesterhez, aki a körzet önkormányzati képviselője is egyben. A lakóközösség nevében Dalkó Sándorné kezdeményezte a fák ültetését, mivel a szomszédos kenyérgyár hátsó udvarán álló nagy szemetes konténerek zavarták az itt élők szépérzékét. S valóban, nem szép látvány, hogy a néhány méterre levő, virágos erkélyekről hulladéktárolóra nyílik a kilátás.
Még márciusban keresték meg Horváthy Lóránt alpolgármester, aki a Tatai Városgazda Kft. segítségével találta meg a megoldást. Az elmúlt héten ültették el a leylandi ciprusokat, melyek gyors növekedésű örökzöldek.
- Közel negyven éve nem megoldott ez a kérdés. Az itt levő kenyérgyár vagy korábban tanműhely ugyanis akkor épült. A tevékenység nincs igazán elválasztva a lakóövezettől, s egyébként sem ideális itt egy üzem léte. Egyelőre marad, de úgy vélem, idővel a kertvárosi övezetből ennek a tevékenységnek el kell mennie. A lakókat pedig arra kérjük, hogy locsolják a frissen ültetett fákat – tájékoztatott Horváthy Lóránt.

A jobb és szebb környezetért tehát újabb lépés történt, a növényekre már csak vigyázni kell.