A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Gólyák táboroztak

Már hatodszor rendeztek gólyatábort az Eötvös József Gimnázium leendő elsős diákjainak. Ezúttal az Öreg-tó Club Hotel kellemes környezete volt a kétnapos találkozó helyszíne.

A gólyák közül szinte senki sem hiányzott, s ez már évek óta így van – avatott be a részletekbe Kerekes Kornélia tanárnő, a tábor egyik fő szervezője. Lelkesen jönnek, a százharminchét diáknak jó alkalom adódik ilyenkor az ismerkedésre. De nemcsak egymással, hanem a leendő osztályfőnökökkel is vidám játékokon keresztül találják meg a közös hangot. A szervezést Kerekes Kornélia mellett az intézmény diákönkormányzatának vezetője, Veres Eszter vállalta magára körülbelül negyven diáktársával együtt.

– Öt első évfolyam indul szeptemberben, gimnáziumunkban, és leendő osztálytársak nagy része itt van a táborban - mondta Kerekes Kornélia. – Itt közösségerősítő programokon vesznek részt a fiatalok, rengeteg kulturális elfoglaltság, szórakozás és sportolás közepette. Az Eötvös-gimnázium leendő elsősei osztályfőnökeinek a nevét is felsorolta a főszervező.

Ezek szerint Tóth Gáborné, Ádámné Ducz Vilma, Csábiné Gazdag Elvira, Czina Lászlóné és Kisék Ágnes, akik a táborban igen közeli kapcsolatokat alakítottak ki a gólyákkal. Mindenben a segítségükre voltak, sok jó tanáccsal látták el őket. Természetesen Kele Róbert, a kollégium nevelőtanára is kivette a részét a közösségerősítő tréningből. – Itt szinte nincs megállás, egymást követik a különböző programok, és leendő diákjaink ezt nagyon élvezik ezt a pörgést.

Lévai Ádám Tata történetéről tartott előadását is meglepően nagy figyelem kísérte – folytatta Kerekes Kornélia, aki az első gólyatábortól kezdve a főszervezője ennek a nagyon hasznos összejövetelnek. Veres Eszter, a gimnázium diákönkormányzatának elnöke már a negyedik táborozáson vesz részt.

– A táborozás kezdetén félénk diákokat láthattunk, ám óráról órára nőtt az önbizalmuk. Szerveztünk egy hat kilométeres Tata-túrát, amelynek az első részében szinte nem mertek énekelni. Visszafelé viszont már egymást bíztatták a nótára. Most, a tábor végéhez közeledve elmondhatjuk, hogy ezeknek a kisdiákoknak könnyebb lesz az tanévkezdés – mondta mosolyogva Eszter, aki már ment is az utolsó programra, amelyen az öt leendő osztály diákjai 5-10 perces szellemes műsorokat adtak elő.