A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Esztergályos Patrik olimpiai bajnok

Amiben hittünk, vagy inkább bizakodtunk, megtörtént. Esztergályos Patrik, az OMS Tata-Iron Trade VSE párbajtőrözője aranyérmes lett a nanjingi ifjúsági olimpián. A szintén tatai Partali Csaba, a magyar vívó különítmény vezetője, már az elutazás előtt úgy fogalmazott, hogy ebben a sportágban roppant nehéz jósolni.

 

Azért kifejtette, hogy Patrik, aki kadet világbajnok, az esélyesek közé tartozik, ráadásul kirobbanó formában van. Így is lett. Partali Csaba, aki klubedzője is Patriknak, elmondta, hogy eleinte döcögött a tatai fiú teljesítménye, bár akkor még nem volt olyan nagy jelentősége a találkozóknak, akár vereség esetén is tovább juthatott volna. Esztergályos az olasz Riccardo Abate ellen kezdett, és érdekesség, hogy ez volt a legszorosabb csörtéje. 13:12-re győzött, és a folytatásban már nemigen voltak izgalmak.

A német Samuel Unterhausert 15:10-re verte, az orosz Ivan Limarjovot pedig az elődöntőben szinte lesöpörte a pástról, és 15:5 arányban diadalmaskodott. A fináléban is remekül vívott Patrik a svéd Linus Islas Flygarén ellen, és 15:8-cas győzelemmel tette fel az „i”-re a pontot. – Nagy volt rajtam a nyomás, hiszen érmet vártak tőlem a szakvezetők. Igyekeztem megfelelni a várakozásoknak, edzőm, Partali Csaba kiváló instrukciókat adott. Végtelenül boldog vagyok – mondta Patrik az aranyérem átvétele után. Egyébként kettős ünnepe van az ifjú titánnak, hiszen az arany mellett kedden lesz a 17. születésnapja. – Egy pillanatig sem féltettem Patrikot, aki nemcsak látványosan, de okosan is vívott. Már az előcsatározások során éreztem, meg lesz az ifi olimpiai cím. Nagyon örülök újabb sikerének, még sokat fogunk hallani erről a tehetséges fiúról – értékelt telefonon Partali Csaba, a kiváló tréner.

 

(fotó: www.hunfencing.hu)