Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Öko-játszónap a Háztűzőrzőknél

A tatai Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete immár kilencedik éve dolgozik azon, hogy a megyében egyedülálló családi programokat kínáljon a környékbeliek számára. Hiszik és vallják, hogy ha gyerekekről van szó, minden lehetséges! Az őket célzó szolgálat megsokszorozódva térül meg, jobbá teszi a világot.

 

A tavalyi hangos sikeren felbuzdulva idén ismét CSALÁDI ÖKOJÁTSZÓNAPOT szerveznek a Pálma Rendezvényházban, ahol kézzelfoghatóvá válik a gyerekek számára a természettel való együttélés összes izgalmas fizikai-kémiai törvénye. A családok apraja-nagyja tornáztathatja érzékeit a számtalan programlehetőségből válogatva.

Szeidemann Ákos Eötvös gimnáziumi fizikatanár tanulói segítségével idén is lenyűgözi majd a kísérletek szerelmeseit, a Talentum Iskola kuriózumszámba menő kreatív hulladék-játszóháza pedig bebizonyítja, hogy az egyén és a család szintjén érdemes, és lehet igazán elkezdeni spórolni, mi több, játszani a szeméttel, alulról növekvőn változást hozva a világ mostoha kukaügyeiben! A tatai iskolák változatos kapcsolódó tevékenyégét színesíti a Kőkúti Általános Iskola újonnan induló öko-osztályának bemutatkozása. Ismét várja látogatóit a Népmesemúzeum, az idei Sokadalmon nagy sikert arató Világgá megyek című interaktív társasjátékával, mely a magyar népmesék segítségével vezeti végig a kicsiket és nagyokat a mesék vándorútján.

A Kenderke ölbéli népijátszó, valamint a Pötörke táncház is hagyományőrző kalandozásra invitálja aprótalpú látogatóit.

A Fazekas Iskola Pom-pom Bábszínháza szintén az izgalmas mesei világba repítik el a nézőket, a Kolozsvári bíró és Virágszemű című előadásukban. A Borókamag Egyesület, akik idén eresztettek gyökeret Tatán, nálunk, a CSALÁDI ÖKOJÁTSZÓNAPON mutatkoznak be a környékbeli családoknak. Friss és üde interaktív családi programot kínálnak: „Kötéltől a hernyóvasútig”.

 

A TIT Új Szempont programja szakmailag és anyagilag is a rendezvény mögé állt, csillagászati, játék programjaikkal, pszichológiai tanácsadásukkal. Helyi civil közösségek sora színes palettával készül a rendezvényre: az Agostyáni Ökofalu, Szabad Levegő Alapítvány, ÁHI Jóga Egyesület, Aikido ovi, Savoy Táncklub, LEMangURIA tánc. Két országos program, a www.vadonleso.hu, és a Húsmentes Hétfő is támogatja az eseményt részvételével, helyi főtámogatóink a Városkapu Zrt., és az OMS Kft. A szeptemberi koraősz talán legszínesebb vasárnapján nem maradhat el a mese és játék mellett a közös mozgás, zene, tánc, hangszerkészítés sem. És persze lesznek valódi, simogatnivaló állatkák, önfeledt zsivaj, és rengeteg kíváncsi apró-, és nagyobb talp a Háztűzőrzők INGYENES CSALÁDI ÖKOJÁTSZÓNAPJÁN a Pálma Rendezvényházban, melyre mindenkit nagy szeretettel várnak! (VZS)

CsatolmányMéret
Kép ikon ÖKO_plakát_végleges.jpg337.12 KB