A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megújult a közvilágítás

A „Tata város, közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése” projekt megvalósítására Tata Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be és nyert el. A projekt 143,86 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

A korszerűsítéssel kitűzött cél, hogy a település közvilágítása megújuljon, a közvilágítási feladatot, modern és energiatakarékos lámpatestekkel, fényforrásokkal költséghatékonyabb üzemeltetés mellett lássa el az önkormányzat.

A pályázati projekt keretében a Tata város területén található 3165 lámpatestből 1420 lámpatest korszerűsítésére került sor. A fejlesztés eredményeként Tata város területén a lámpatestek 44,8 %-a lett korszerűbb.

A helyszíni adottságokat és a közvilágítási feladatokat figyelembe véve kerültek kiválasztásra az energia-hatékonyabb műszaki megoldások, szem előtt tartva a városépítészeti, a rövid, valamint hosszú távú városfejlesztési szempontokat is. A beruházásnak köszönhetően a korszerűsítéssel az energiafogyasztás megtakarítása a 46% -os mértéket is elérheti.

A beruházás a pályázatnak megfelelően határidőre elkészült, a műszaki átadás is megtörtént.

További információ kérhető:
Tata Város Önkormányzata
Elérhetőség: 34/588-611, polgarmester@tata.hu

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja sajtokozlemeny projekt zárás 2.doc80.5 KB