A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Alakuló ülést tartott a képviselő-testület

A képviselő-testület megtartotta alakuló ülését, melyen megválasztották az alpolgármestert, a bizottsági elnököket, valamint a külső bizottsági tagokat.

 

Első napirendi pontban Markos Anikó, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás eredményét, s átadta a képviselőknek a megbízólevelet. A testület tagjai: Viczenáné Czégény Ágnes, Kovács Attila, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, Nágel Balázs, dr. Beró Henrietta, Horváthy Lóránt, Michl József, dr. Varga András, Gerébi Ákos, Sasvári Beáta és Király István letették esküjüket.

A testület munkájára Isten áldását kérték a történelmi egyházak képviselői: Frankó Mátyás evangélikus lelkész, dr. Szabó Előd református lelkész és Smudla Tamás plébános.

Ezt követte a polgármesteri program ismertetése, majd az alpolgármester megválasztása. Michl József polgármester javaslatára dr. Beró Henrietta az elkövetkező öt évben Tata alpolgármestereként tevékenykedik. A képviselők szintén a polgármester javaslatára döntöttek az eddigiek szerinti két bizottság létrehozásáról (Humán és Ügyrendi, valamint Pénzügyi és Városfejlesztési). A bizottsági elnöki pozíciót Robozné Schőnfeld Zsuzsanna és Horváthy Lóránt tölti be. A megválasztott képviselőknek gratulált és eredményes munkát kívánt dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Bencsik János országgyűlési képviselő.