Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Hatosztályos gimnáziumi képzés indul Tatán

Az alapításának tízéves jubileumát ünneplő Tatai Református Gimnázium számára nemcsak az évforduló miatt lesz különleges a 2015-ös év. Az iskola úgy döntött, hogy az eddigi négy évfolyamos gimnáziumi képzés mellett elindít egy hat évfolyamos osztályt is, ahova a most hatodikos diákok jelentkezését várja (részletes információk a www.refi-tata.hu oldalon olvashatók).

 

Ez tovább színesíti a város és környéke továbbtanulási kínálatát, hiszen jelenleg nincs ilyen jellegű képzés Tatán. Az iskola továbbra is fő céljaként fogalmazza meg, hogy diákjait krisztusi szeretettel, következetesen, igényesen, a keresztyén és nemzeti értékek fokozottabb megbecsülésére, testi-lelki-szellemi harmóniára törekedve, a család, az idősek, a betegek segítésére, lelkiismeretes tanulásra és becsületes munkára nevelje.

Tizenkét éves korban jelenik meg a diákokban a fogalmi gondolkodás, az alaposabb, mélyebb megértés. Ekkor fogalmazódik meg bennük a közösségi igény, a tudatos közösségformálás. Nem véletlen, hogy az ország harmincnál is több református gimnáziuma közül szinte mindben van hat- vagy nyolcosztályos képzés, ahol hagyományosan hangsúlyos szerepet kap a tehetséggondozás is. A tanulók ilyenkor már hamarabb találkoznak a komolyabb, gimnáziumi tananyaggal, és a hasonlóan motivált társaikkal jelentős eredményeket érhetnek el.

A Tatai Református Gimnázium számára komoly kihívást jelentett a körülmények megteremtése, de a volt zeneiskola megvásárlása után a szükséges termek száma is rendelkezésre áll. Hamarosan elkészül az új természettudományos szaktanterem, valamint nemrég aláírásra került az új tatai városi sportcsarnok kivitelezési szerződése, amely reménység szerint szeptembertől a testnevelés órák helyszíne is lehet.