A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Elindult az Öveges-program az Eötvösben

Megkezdődött a természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban az Öveges Program keretében a tatai Eötvös József Gimnáziumban 257 millió Ft-os Európai Uniós támogatással.

 

A TAMOP-3.1.3-11/2-2012-0014 azonosítószámú pályázatban a természettudományos oktatás színvonalának emelését az intézmény fenntartója, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. mellett az épület tulajdonosa Tata Város Önkormányzata is kulcsfontosságúnak tartja.

A szoros együttműködés további 11 oktatási intézmény, általános iskola bevonásával, laborlátogatásukkal valósul meg. Cél a minél teljesebb körű természettudományos oktatás megteremtése és ezzel együtt a természettudományos gondolkodásmód alakítása. Az Öveges Program célja, hogy létrejöjjön a korszerű és magas szintű természettudományos szemléltetés hálózatos rendszere. A projektnek köszönhetően megújult a tatai Eötvös József Gimnázium természettudományos laboratóriuma, lehetőség nyílt fizika, kémia, biológia, földrajz tantárgyakból az oktatás fejlesztésére módszertani, eszközellátottsági szempontból is.

A beruházás segítségével létrejön Tatán egy a XXI. századi igényeknek megfelelő természettudományos labor, amely felkészíti a fiatalokat, hogy megfelelhessenek a felsőoktatási rendszer színvonalának. A természettudományos laboratórium fejlesztése mellett szakmai napokra és tanulmányi versenyekre is sor kerül majd a közeljövőben.

 

Az Öveges Program nyitó rendezvényét 2014. november 13-án tartották az Eötvös József Gimnáziumban. Az eseményen Barsi Éva, az Eötvös József Gimnázium Igazgatója; Michl József, Tata Város Polgármestere és Berczelly Attila, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a résztvevőket.