A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Váltott, de továbbra is a városért dolgozik

Horváthy Lóránt nyolc évig volt Tata város alpolgármestere. Közmegelégedésre, rengeteget dolgozott, mellette sok társadalmi elfoglaltságának is meg kellett felelnie.

 

A Tatai Polgári Körök irányítója, az Által-ér Szövetség elnökségi tagja, a megyei sportszövetségek szövetsége (KEM SZÖSZ) elnöke, a megyei teniszszövetség vezetője, a Sportért, a Sportolókért Alapítvány elnöke. És akkor még a Szövetség Tatáért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetségének elnökségi tagja és az Észak-dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács megyei albizottságának elnöke.

– Eddigi életutam során 7-10 évente éreztem szükségét a váltásoknak. Ezekben a mozgásokban mindig visszaigazolást nyertem döntéseim helyességeiről, az új feladatok, kihívások kapcsán – mondta Horváthy Lóránt. – Ha a köz szolgálatát sokak, a polgárok megelégedésére tudtam teljesíteni, az nagy örömöt, erőt adó minősítés. A város vezetése, Michl József polgármester, Robozné Zsuzsanna volt alpolgármester és számomra is komoly kihívás volt az elmúlt nyolc esztendő.

 

Horváthy Lórántnak fontos volt, hogy értékrendje alapján segítséget tudjon nyújtani a polgármesteri munkához, a tataiak problémáinak megoldásához, képviseletükhöz, a szolgálathoz. Jó érzéssel tekint a nyolc év alatt közösen elvégzett munkára. Horváthy Lóránt azonban nem szakad el az önkormányzati munkától. Választókörzetében biztosan győzött, a jövőben pedig újabb felelősségteljes megbízatást teljesít.

A  képviselő-testület őt választotta meg az önkormányzat pénzügyi és városfejlesztési bizottsága elnökének.

– Ezt a munkát is olyan lelkiismerettel végzem majd, mint az alpolgármesterit. Ez természetes, hiszen nem tudok kibújni a bőrömből.  A pozíció változott, a feladat viszont szinte ugyanaz, mint korábban, hiszen a város teljes gazdasági életére továbbra is lesz rálátásom, ráhatásom – folytatta Horváthy Lóránt, aki vízügyi szakemberként is sokat tesz Tatáért. Ezen a területen is rengeteg tennivalója lesz a jövőben, mellette még választókörzetét is képviselnie kell, ahogyan eddig is tette.

– Reményeim, terveim szerint a „vizes” feladatok a következő időszakban jelentős szerepet fognak jelenti Tata életében. Nagyon fontos a visszatérő források kezelése, a város minden területén jelentkező csapadék-vízelvezetés is halaszthatatlan. Az Által-ér-völgy és az Öreg-tó rehabilitációjának második üteme is izgalmas feladatnak ígérkezik. Ezek olyan fejlesztések, melyek elkerülhetetlenek – ismertette Horváthy Lóránt, aki az Által-ér-völgyi kerékpárút megálmodója volt, annak megvalósulásában is oroszlánrészt vállalt. Továbbra is szívügyének tekinti a további bringás utak létrehozását.