A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tata a marketing fővárosa

Több tatai szervezet, köztük az önkormányzat is elnyerte a „Városmarketing gyémánt 2015” védjegyet egy pályázat során. A Magyar Marketing Szövetség hirdette meg a versenyt, ahol keresték városok, települések fejlesztése, ismertségük és elismertségük növelése érdekében megvalósított sikeres projekteket, kampányokat, rendezvényeket. Összesen hatvanhat nevezés érkezett harminckét városból.

A szakmai zsűri a marketing munka szakmaiságát, hatékonyságát és hatásosságát ismerte el a Városmarketing gyémánttal, a szakmailag kiváló marketing védjegyének odaítélésével. A díjakat egy konferencia keretében adták át, így kapta meg a tatai önkormányzat is az elismerést az év fája – a tatai nagy platán – népszerűsítésében kifejtett városimázs-építő tevékenységéért, amelyet Michl József polgármester vett át. A Víz, Zene, Virág Fesztivált szervező nonprofit kft. is nyert, valamint a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a Tatai Vadlúd Sokadalom nevezésével a rendezvény-esemény kategóriában. A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület – Google AdGrants pályázat és kampány megvalósítása Tata és környéke turisztikai kínálatának népszerűsítésére nevezésével a külső kommunikációs megoldások és tartalom kategóriában hozta el a díjat. A Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. pedig az Ökoturisztikai projektek Tatán nevezésével a városfejlesztési projektek marketing programjai, kampányai kategóriában nyert. A legtöbb „Városmarketing gyémánt” díjas városmarketing teljesítmény Tatán került megvalósításra, így Tata városa bizonyult a 2015. évi Országos Városmarketing Díj pályázat legeredményesebb nevezőjének. A 2015-ös Országos Városmarketing Díj pályázaton a zsűrizés eredményeként Tata városa lett a Marketing Fővárosa 2015 cím nyertese.

 

 

A cím elnyerése alkalmából a Városházán tartott sajtótájékoztatón Michl József polgármester ennek az elismerésnek az üzenetét úgy összegezte, hogy az jó példa a város különböző szereplőinek összefogására, a közös cselekvés erejének bemutatására.