A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Eötvös-díjjal ismerték el dr. Kálmán Attila munkásságát

A református templomban a vasárnapi Istentiszteleten Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár jelentette be, hogy dr. Kálmán Attila, tanár, volt államtitkár és országgyűlési képviselő, a Tatai Református Gimnázium alapító igazgatója munkásságát Eötvös József-díjal ismeri el a magyar állam.

Az Eötvös József-díj egy 1999-ben alapított állami elismerés. Azoknak a kiemelkedő munkát végző óvodai, általános iskolai, középiskolai, szakiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik oktató-nevelő munkájuk során, életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett. Évente, a pedagógusnap alkalmából adják. - Isten áldását kérem munkájára, köszönöm mindig bátorító szavait, amelyeket az öröm, a hála a megnyugvás, az optimizmus és az őszinteség jellemzett – emelte ki Czunyiné dr. Bertalan Judit. Az ünnepelt ezekkel a szavakkal köszönte meg az elismerést: Soli Deo Gloria – egyedül Istené a dicsőség.

A díjat dr. Kálmán Attila június 4-én vette át Budapesten.

- Szívből gratulálok Tanár úrnak a díjhoz, amelyet éppen június 4-én a Nemzeti Összetartozás napján vehetett át. Dr. Kálmán Attila ebben is élen járt, hiszen ő az a tatai pedagógus, aki a legtöbb iskolás diákot vitte Erdélybe, Felvidékre osztálykirándulások, tanulmányutak során, hogy az egy nemzethez való tartozást erősítse határon innen és túl – mondta Michl József Tata polgármestere.