A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Kapható a Tatai Patrióta második száma

 

Hogy mire vagyok a legbüszkébb? Arra, hogy amikor el akartak zavarni a pályámról, a tatai városi pártbizottság ülésén „önálló napirendi pont” voltam. (- mondja nevetve – szerk.)

Többnyire elégedett ember voltam. Mindig szerettem azt, amit csináltam. Nem az számít, hogy „mit” csinálunk, hanem a „hogyan”.

Ha csak utcaseprő lehetnék, akkor arra törekednék: az „én utcám” legyen a legtisztább. Semmiféle pozícióért nem jelentkeztem, nem pályáztam. Mindenhová hívtak vagy felkértek. Legjobban a „mezítlábas” tanár szerepében éreztem magam, amikor sikerült úgy elmagyaráznom a cosinus-tételt, hogy a „fontolva haladók” is megértették. Alapos felkészülés és sok humor kell ahhoz, hogy a matematikaórán végig fenntartható legyen a figyelem és a fegyelem.” (Részlet Kálmán Attilával készített interjúból)

A második számban, amely jövő hét közepén jelenik meg, többek között interjút olvashatnak Kálmán Attilával, a Tatai Református Gimnázium címzetes igazgatójával, megismerhetik városunk Gyermekbarát programját és az Esőemberekért Egyesületet. Továbbá olvashatnak a Tatai Csillagdáról, a Piaristák 250 éves tatai jelenlétéről, a Kenderkéről és a fél évszázados kajak-kenu sportról. A júniusi számból megtudhatják, miért kell Tatán Sportcsarnok, mi készül Ferenc-majorban, és milyen kutatásokat végeztek tavaly a múzeum munkatársai. Városunk újabb elismerésével is büszkélkedünk, és közöljük Pribojszky Mátyás A tatai platánkirály manója: Jokli című meséjének második részét.

Az újság megrendelhető a Magyary Zoltán Művelődési Központ információs pultjánál.