A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Dolgos nyár után kezdődhetett az új tanév

A forró nyár sok-sok munkával telt az iskolákban, ahol a Városgazda Kft. munkatársai szorgoskodtak annak érdekében, hogy az új tanévet szebb környezetben kezdhessék meg a diákok.

 

A cég ügyvezető igazgatója, Jungvirthné Bús Erzsébet elmondta, hogy mely intézményekben milyen munkálatokat sikerült elvégezni.

A Vaszary János Általános iskolában ezúttal igen sok dolguk akadt a kollégáknak.

- Hat tanteremben, irodákban, a folyosón festettünk, három teremben pedig a lábazatot festettük át. Meszelés történt minden vizesblokkban és nyolc tábla is új színt kapott. Ezen kívül asztalos kollégáink bútorokat készítettek. Az egyik teremben egy teljes szekrénysort, a többiben kisebb tárolókat. Volt, ahol a paddeszkákat kellett cserélni, volt, ahol a világítást. A parkettát is felcsiszoltuk több tanteremben, egyben új műpadlót tettünk le. Egy öltözőben csőtörés történt, ott új csempeburkolatot raktunk fel. Új gondnok jött az iskolába, ezért a szolgálati lakásban is volt némi javítanivalónk. – ismertette Jungvirthné Bús Erzsébet. A Vaszary-iskolában ezen kívül kialakítottak egy új játszóudvart, ahol gyepszőnyeg várja a diákokat a szünetekben. Ottjártunkkor éppen az utolsó simításokat végezték a munkatársak.

Az igazgató elmondta továbbá, hogy a Vaszary-iskola tagintézményeként működő Jázmin utcai iskolában két tantermet és négy táblát festettek át, több helyen tisztasági meszelés, parkettacsiszolás történt. Néhány terembe új sötétítő függönyt varrtak, s egy terem teljes bútorzata megújult. Az interaktív tábla helyét is előkészítették.

A Kőkúti-iskolában három tantermet festettek ki, valamint a vizesblokkokat és az uszoda kiszolgáló helyiségeit. Padokat, tanulói asztalokat cseréltek, ülőbútorokat kárpitoztak. Az udvari távolugró gödröt is megújították.

A Kőkúti tagintézményében, a Fazekas utcai iskolában több tanteremben felcsiszolták a parkettát, festettek és beépített bútorokat készítettek. Itt is megtörtént a vizesblokkok festése.

A zeneiskolában pedig átfestették a folyosót, s kisebb javításokat végeztek.

 

A város intézményeiben tehát minden készen állt szeptember elején ahhoz, hogy a tanulók jól érezhessék magukat azon a helyen, ahol napjuk nagy részét töltik.