Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Döntetlen a szezonnyitón

26-26-os döntetlent ért el a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Veszprémi KSE ellen az NBI/B Nyugati csoportjának első fordulójában, vasárnap. A korábbi válogatott játékosokkal felálló veszprémiek már hat góllal is vezettek, de a TAC kiváló csapatjátékkal elhozta az egyik pontot.

 

A hazaiaknál pályára lépett mindhárom korábbi válogatott, Pásztor István, Kis Ákos és Tombor Csaba is, ennek ellenére csak a félidő közepe felé tudták rendezni soraikat. 7-7-nél érték utol a TAC-ot, de a 20. percben már ismét a tataiak vezettek (9:8). A vendéglátók aztán 10-10-nél átvették a vezetést, majd következett egy nyolcperces tatai gólcsend, a hazaiak fokozatosan elhúztak, és végül 16-10-zel vonultak szünetre a csapatok. A második játékrészt parádésan kezdte a TAC, néhány perc alatt ledolgozták a hátrányt, egy 5-0-s roham után máris egál közeli eredmény állt a kijelzőn. Mindkét csapat nagyon küzdött a győzelemért, de egyikük sem tudott nagyobb előnyt szerezni. Az 50.percben 22-22 volt, a végén még a hazaiak vezettek 26-25-re, de Hímer Zoltán büntetőből kiegyenlített. Az utolsó támadást a Veszprém vezethette, de az akcióból nem született gól, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

 

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 1.forduló: Veszprémi KSE – Tatai AC 26-26 (16-10)

Legjobb tatai góldobók: Szövérdffy Szabolcs 8, Kanyó Ádám 6, Kanyó Bence 5.

 

„Az első félidő végét leszámítva jól játszottak a fiúk. Csapatként működtünk, ennek is köszönhető, hogy a második játékrészben sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. Volt tartása a gárdának, nagyon küzdöttek egymásért. A bajnokságban ez lehet az egyik kulcsa annak, hogy jól tudjunk szerepelni. Az egy pontot sikernek értékelem, ez a veszprémi csapat, ha mindig legerősebb összeállításában tud pályára lépni, akkor sok csapatot meg fog lepni a szezonban” – értékelt a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

 

Junior: Veszprémi KSE – Tatai AC 33-29 (14-13).

 

„Kicsit álmosan kezdtünk, szezon eleji formát mutattunk. Aztán kapust cseréltünk és a védekezésen is igyekeztünk javítani. 40-45 percig partiban voltunk, de ekkor sajnos elfáradtunk, technikai hibák csúsztak be, a koncentrálás is alábbhagyott. Kár ezért a mérkőzésért, mert verhető ellenfél ellen kaptunk ki” – mondta a fiatalok edzője, Márton Ádám.