Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

34-20-as győzelmet aratott idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata az Elmax VSE Pápa ellen a Magyar Kupa első fordulójában, szerdán. A fekete-fehérek a szünetben hét góllal vezettek, ezt az előnyt sikerült megduplázni a második játékrész végére.

 

A Pápa az NBII észak-nyugati csoportjában szerepel, így a találkozó előtt az egy osztállyal feljebb játszó Tatai AC számított egyértelmű esélyesnek. Lelkesen kezdtek a hazaiak, a 10. percben 6-6 volt az állás.

A félidő közepétől aztán fokozatosan átvette az irányítást a Tatai AC, a 20.percre már 13-9-re a vendégek vezettek. A TAC rövid időszakokra felpörgette játékát, ilyenkor egyre nőtt a különbség a két gárda között, a félidő végén 18-11-es TAC vezetést mutatott az eredményjelző. A második felvonásban sem változott a játék képe, amikor a TAC védekezésben erősített és támadásban volt türelme ziccerig játszani, akkor növelte előnyét. A 40.percben 23-14-re vezettünk, a hajrára nyolc gólos fórral fordultunk, végül 34-20 lett a vége. A Tatai AC bejutott a második fordulóba.

 

Magyar Kupa, 1.forduló: Elmax VSE Pápa – Tatai AC 20-34 (11-18).

Legjobb tatai góldobó: Kanyó Bence 6.

 

„A győzelem és a továbbjutás nem forgott veszélyben. A kötelező győzelmeket mindig nehéz hozni, az egyik legfontosabb feladat a megfelelő motiváció, illetve koncentráció. Ma nem játszottunk jól, de így is magabiztos sikert arattunk. A tanulságokat levonjuk, hogy a bajnokságban magasabb szinten tudjunk játszani” – értékelt a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

 

„Igazi kupameccs volt. Mi egy kicsit lassabban kezdtünk, a lelkes hazaiak ezt kihasználták az elején. Aztán néhányszor sikerült megpörgetni, és ilyenkor kijött a két csapat közötti különbség. A Pápa nyitottan védekezett, a hétvégén hasonlóra számíthatunk a Vecsés ellen, így ma volt alkalmunk gyakorolni néhány erre kitalált kombinációt” – tette hozzá Kanyó Bence.