Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Kiélezett csatában nagyszerű győzelem

Hihetetlen izgalmak közepette 25-24-es győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Vecsés ellen az NBI/B Nyugati csoportjának második fordulójában, szombaton. A fekete-fehérek a lefújás előtt 7 másodperccel szerezték meg a vezetést, a Vecsés még támadhatott, de időntúli szabaddobásukat sikerült hárítani.

 

Tavaly a két csapat Vecsésen döntetlent játszott, Tatán a TAC nyert 29-23-ra. A bajnokság végén a Tatai AC a negyedik, a Vecsés a tizedik helyen végzett. Jobban kezdte a találkozót a vendégcsapat, előbb 3-1-re, majd a 10. percben 4-3-ra vezettek. Felváltva estek a gólok, de a 20. percben még mindig a Vecsésnél volt az előny (6-7). Egyik csapat sem tudott elhúzni, a félidő végül 10-10-es döntetlennel zárult.

A második játékrészben sem változott a játék képe, szoros, döntetlen körüli volt az állás, de most már általában a TAC vezetett egy-két, egy alkalommal pedig három góllal. Az ellenfél azonban nem adta meg magát, visszajöttek, kiegyenlítettek. Már csak 7 másodperc volt hátra, amikor kiszorított pozícióból, a jobbszélről Vaskó Péter betalált és újra előnyhöz juttatta a Tatai AC-t. A Vecsés még egyet támadhatott, sőt, időntúli szabaddobást is kiharcoltak, de a lövést sikerült blokkolni, így maradt a 25-24-es hazai siker.

 

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 2.forduló: Tatai AC – Vecsés SE Él-Team 25-24 (10-10).

 

Legjobb tatai góldobó: Szövérdffy Szabolcs 7.

 

„Értékes győzelmet arattunk, egy jó erőkből álló vecsési csapat ellen. Amikor kellő koncentrációval játszottunk, akkor kézben tartottuk a mérkőzést, hibáinkat viszont a legtöbbször kihasználta az ellenfél, így végig szoros volt az eredmény. Háromgólos vezetésnél jó lett volna eldönteni a találkozót, nem sikerült, a vége pedig nagyon izgalmas lett, de végül győztünk. A csapat hallatlan akarással játszott” – értékelt a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

 

„Az elején nehezen pörögtünk fel, az első félidőt végül sikerült döntetlennel zárni. A szünet után jobb lett a védekezés, előnybe kerültünk, ám a végén a Vecsés visszajött. Az utolsó másodpercekben nem mindennapi körülmények között sikerült kicsikarni a győzelmet, örülök a sikernek” – tette hozzá a találkozón 7 gólig jutó Szövérdffy Szabolcs.

 

Junior: Tatai AC – Vecsés 25-25 (10-16).

Legjobb tatai góldobó: Fodor Gábor 7.

 

„Nagyon álmosan kezdtünk, az ellenfél pillanatok alatt több góllal elhúzott. 1-6-nál időt kértem, a félidőig nagyjából sikerült rendezni a sorokat. A második játékrészben aztán mintha egy másik TAC-ot láttunk volna, védekezésben és támadásban is feljavultunk. Olyannyira, hogy a végén már vezettünk, kár az utolsó bekapott gólért. A második félidőben mutatott játékunk bizakodásra ad okot, voltak jó egyéni teljesítmények és csapatszinten is jól teljesítettünk” – fogalmazott Márton Ádám, a fiatalok trénere.

 

„Az elején nem állt össze a csapat, a keményen védekező Vecsés pedig kihasználta hibáinkat. Elmentek 8-1-re, de aztán mi is feljebb kapcsoltunk, és a kicsit feljavult a játékunk. A szünetben edzőnk többször elmondta, hogy ez egy verhető csapat, mi pedig végre elhittük, hogy sokkal eredményesebben is tudunk játszani. A keménykedés a hajrára is megmaradt, a bírók 2 piros lapot is kiosztottak. A végén nyerhettünk volna, de iksz lett, a következő mérkőzésen mindenképpen meg szeretnénk szerezni első győzelmünket – mondta Fodor Gábor.