Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A gesztenyével ismerkedtek a óvodások Tatán

Izgatottan várták október 6-át a tatai Geszti Óvoda apróságai, hiszen idén újra megrendezték a Geszti Napot. A programban ezen a délelőttön minden a gesztenyéről szólt, s a mókából nem maradt ki a helyszínre látogató Michl József, Tata polgármestere, és dr. Beró Henrietta, városunk alpolgármestere sem.

Az óvoda udvarán összegyűlt gyerekek verssel és dallal is készültek, aztán pedig elindult a játék: kipróbálhatták magukat gesztenye gurításban és dobálásban, az udvaron képeket raktak ki az őszi termésből, és a rajzpapírok sem maradtak üresen.

A délelőtt egyik legizgalmasabb kihívásának mindenképpen a gesztenyegurítás és dobálás bizonyult, s mint kiderült, városunk polgármestere is jeleskedik ezekben a versenyszámokban.

Vass Judit az óvoda vezetője elmondta, hogy a Geszti Óvodában már 10 éve hagyomány ez a nap, amit azért hoztak létre, mert a gyerekek életében nagyon fontosak a folyamatosan visszatérő események, és a rendszer. Mivel az ovi a Gesztenye Fasoron található, s annak adottságaiból eredően körbe van véve szebbnél-szebb fákkal, ráadásul névadója is ez a termés, ezért fontos megismertetni a kicsikkel. A programban szerepeltek játékok, kézműves tevékenységek, és torna is. Idén egyébként már 2. éve agostyáni tagintézményüket, unokatestvéreiket is meghívták az eseményre, hogy együtt töltsék a délelőttöt, amit egy finom ebéddel zártak, aminek a végén a desszert gesztenyeszív volt.

Az intézmény jövőbeni terveiről Vass Judit elmondta, hogy november az egészség hónapja lesz az óvodában, ezért az egészséggel kapcsolatos játékokat és foglalkozásokat szerveznek a gyermekeknek, ezt követően a Mikulás érkezésére készülnek, majd a karácsony megünneplésével zárják a 2015-ös évet.