A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Folytatódik a gyógynövény alapismereti túra-sorozat

Az idén tavasszal megkezdett gyógynövény alapismeret túrák sorának idei, utolsó kirándulása Márkus Ferenc természetvédelmi ökológussal, október 17-én szombaton 9 órakor indul, a célja pedig a Szomód-Dunaalmási kőfejtők környéke lesz a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében.

Szomódról, a Fő utca végi gépjármű fordulótól startolnak majd mindazok a túrázók, akik érdeklődnek a gyógynövények iránt, és szívesen tesznek egy hosszú, őszi sétát a szabadban. A visszaérkezés az indulási pontra 13-14 óra között várható.

Az útvonal egyik szakasza a rómaiak által létesített, csaknem 2000 éves kőhordó út, amely alatt még az eredeti vízáteresz található meg. A különleges túrán az érdeklődők megismerkedhetnek az őszi vadgyümölcsökkel, és megtanulhatják hogyan érdemes begyűjteni a vadrózsa, a kökény és a galagonya terméseit, vagy barátkozhatnak a sóskaborbolyával, borókával, és a vadkörtével is.

A jelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges az okokozpont@tataivaroskapu.hu e-mail címen, vagy személyesen hétköznap 8-16 óráig az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban, 2890 Tata, Tópart sétány 2. A túra részvételi díja 500 Ft.