A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

15. alkalommal halásztak az Öreg-tavon a hétvégén

A hagyományos Öreg-tavi Nagy Halászat a kiszámíthatatlan, és nem túl barátságos időjárás ellenére is várta az érdeklődőket a Tatai Vár környékén és az Eszterházy sétányon, ahol a látogatók színes fesztiváli forgatagban tölthettek el egy teljes hétvégét.

Az egyik fő látványosság idén is a reggeli órákban rendezett, és az országban egyedülálló látvány halászat volt, melyet egy 400 méteres húzóhálóval hajtottak végre. A fesztivál ideje alatt halfőző bajnokok készítettek tájjellegű hal specialitásokat, de persze a hagyományos halételek széles választékát is megkóstolhatták a vendégek.

Szombati megnyitó beszédében Michl József polgármester megköszönve a szervezők munkáját elmondta: - egy ilyen alkalom kapcsán különösen öröm arról beszélni, hogy az elmúlt esztendőkben turisztikai szempontból is nagyon sokat fejlődött Tata, és az eredmények egymást követik, hiszen a nemrég átadott Dunaalmás-Szomód kerékpárút mellett, városunk egy pályázatnak köszönhetően elkészítette és  megújította  a 8-as tavat, ami a naszályi út mentén található, s amiből 22 hektáros szép új tavat varázsoltak. Öröm hogy ennek a tónak az ökológiai szerepe tovább nőhet a város természeti szépségei között-tette hozzá a polgármester, aki külön köszönet mondott a halászoknak, azoknak a szakembereknek, akik ezt az ősi mesterséget Tatán is végzik.

A hétvége programjából nem hiányozhatott a hagyományos vásár sem, bár többen is hiányolták a jó helyi borokat, reméljük a következő alkalommal a helyi borászok is itt lehetnek, hogy a tatai hal tatai borban is úszhasson. A hétvégi rendezvényen  a nagy színpadon kulturális programok is zajlottak, többek között népszerű zenekarok és hagyományőrző néptáncegyüttesek közreműködésével.