Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Vegyes kézilabdás eredmények

Mozgalmas napjai voltak egy hét leforgása alatt a Tatai AC NB I. B-s férfi kézilabdacsapatának.

Az SZSE Győr ellen a Magyar Kupában váratlanul nagy különbségű, 40-29-es vereséget szenvedett a TAC, mégpedig hazai pályán. Három nap múlva ismét találkozott egymással bajnoki meccsen a két együttes, és Győrben már jobb játékkal, tisztes vereséget szenvedtek a tataiak (21-19), úgy hogy a hajrában még jó esélyük volt a pontszerzésre.

Újabb nagy derbi elé nézett Sibalin Jakab legénysége az NB I. B hatodik fordulójában a kiváló százhalombattaiak ellen.

Tatai AC – Százhalombatta 25-25 (14-10)

Tata, 250 néző. V.: Altmár, Horváth.

Tatai AC: Czérna – Kanyó Á 2, Szövérdffy 3, Kanyó Bence 4, Szám 2, Vaskó 5, Kanyó Balázs 1. Csere: Varga (kapus),  Szalczinger, Himer 6, Márton, Szerencsés, Lehőcz, Baskí 1, Kállai. Vezetőedző: Sibalin Jakab.

Izgalmas mérkőzésen szinte végig a TAC-nál volt az előny, a sok kihagyott helyzet azonban majdnem megbosszulta magát, mert az ellenfél előbb kiegyenlített, majd röviddel a lefújás előtt a vezetést is átvette. A vége döntetlen lett, úgy, hogy az utolsó támadást a vendégek vezethették, de időntúli szabaddobásuk a kapu fölé szállt.  

– Egy megnyert mérkőzésen csúszott ki a kezünkből a győzelem. Rutintalanságunk miatt ajándékoztunk az ellenfélnek egy pontot, ami a végelszámolásban nagyon hiányozhat majd – értékelt a meccs után Sibalin Jakab.

Junior NB I. B: Tatai AC – Százhalombatta 14-23 (6-11). Legjobb tatai góldobó: Sajóvölgyi Dávid 6.  
 A női kézilabda NB II-ben a TAC két meccset játszott két hét alatt.

Először a Hort-Csepel vendégeként nyert 32-21-re, majd hazai fiaskó következett.

A 4. fordulóban: Tatai AC – Kinizsi TTK 18-21 (9-13). A legjobb tatai góldobó: Völgyi Ágnes 10 találattal.

 – Sajnos, ma gyengébb napot fogtunk ki, a jó kezdés után megtorpantunk, az ellenfél pedig élt a lehetőséggel. A helyzeteink megvoltak, de 18 dobott góllal nehéz mérkőzést nyerni. A védekezéssel nem voltak nagy gondok, egyértelműen a támadójátékon ment el a mai meccs – mondta a lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.

Juniorok NB II.: Tatai AC – Kinizsi TTK 20-40 (8-21). A legjobb tatai góldobók: Sajdli Rebeka 8 és Kurcsik Nóra 5.

Péntek Sándor