A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Biztonsági kérdésekről tájékozódtak a képviselők

Informális találkozón vettek részt városunk képviselő-testületének tagjai a Városháza dísztermében, ahol a tataiak biztonsága volt a fő téma.

A helyszínen a képviselők és az önkormányzat munkatársai először tájékoztatót hallgattak meg egy olyan új, közösségi közbiztonsági rendszerről, amely egy ingyenes, mobiltelefonos applikáción keresztül nyújt segítséget vészhelyzetben, ha segítségre van szükség, vagy váratlan események következnek be. A segélykérésre valamint egészségügyi és bűnmegelőzési riasztások kezelésére alkalmas rendszer növeli a települések biztonsági szintjét, és a lakosok biztonságérzetét. Tatán már megkezdődött a kamerarendszer kiépítése, a bemutatott mobiltelefonos segédlet pedig tovább erősíthetné a helyi közbiztonságot.

A találkozó másik témája a biztonságos és stabil orvosi ügyeleti rendszer működtetése volt, ugyanis közbeszerzési pályázatot írnak ki, melyben a háziorvosi ügyeleti ellátás elvégzéséhez keresik azt a külső céget, amely elvállalja, hogy az ügyeletet önállóan működtetik. A kistérségünk az eddigi ellátási rendszer fenntarthatóságát nem vitatva, úgy gondolja- kifejezetten a tatai háziorvosok kérésére-hogy legyen egy másik megoldás, és ne a jelenlegi formában működjön tovább az ügyelet.  A betegek semmit nem fognak ebből észrevenni, a szolgáltatás akadálytalanul működik majd tovább, a háziorvosi ügyelet az eddig megszokott helyen marad, és magas színvonalon működik, új keretek között.

A tájékoztatókat követően a testület tagjai a közeljövőben ismét foglalkoznak a felvetett témákkal.