Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Maratoni sebességmérés vár az autósokra április 21-én

A TISPOL Tanács döntése alapján a TISPOL tagállamok területén idén is sor kerül egy 24 órás, összeurópai sebességellenőrzésre az ún: Speedmarathonra. Az ellenőrzésre 2016. április 21-én 6 órától, 2016. április 22-én 6 óráig számíthatunk az utakon.

Sajtótájékoztatón mutatták be Tatán a Környei úton azt a sebességmérő eszközt, amellyel a rendőrség a Speedmarathon akcióban részt vesz. A 24 órás komplex ellenőrzés során a műszerek részére több helyet jelölnek meg, egy helyszínen legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, és nem a szankcionálás- persze akit gyorshajtáson kapnak, számíthat a büntetésre.

Takács József rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a tájékoztatón elmondta: a rendőrség szeretné bevonni a lakosságot is az akcióba, ezért örömmel fogadják, ha elmondják a véleményüket, javaslataikat arról, hogy szerintük térségünkben hol legyen elhelyezve a sebességmérő műszer. A javaslatokat a speedmarathon@komarom.police.hu e-mail címre várják, április 19-én reggel 8 óráig. A javaslattevők közül megyénként 10-10 főt a rendőrség meghív az ellenőrzések helyszínére, ahol így a szerencsések közelről szerezhetnek tapasztalatot az akcióról. A meghívottak e-mailben kapnak tájékoztatást a részletekről.

2016-ot az Országos Rendőr-főkapitányság a baleset-megelőzés évének tekinti, és a személyes sérüléssel járó közúti balesetek számát szeretnék csökkenteni. A balesetek okai között továbbra is szerepel a sebességtúllépés, mellyel kapcsolatban a közelmúltban helyezték el a VÉDA- rendszer fix kameráit.