A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Tata Város Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott a Városháza dísztermében, ahol négy napirendi pontot tárgyaltak meg.

A rendkívüli ülés összehívását az indokolta, hogy az önkormányzat pályázatot kíván benyújtani a tatai Öreg-tó halászati jogának haszonbérletéért, s a pályázat leadási határideje nagyon közeli. Michl József polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a képviselő-testület zárt ülésen a pályázat beadása mellett döntött. Erre a célra az önkormányzat egy 100%-ban saját tulajdonú céget hozott létre, amely egy egyesülettel való együttműködésben nyújtja be pályázatát.

További napirendi pontban a testület tárgyalt egy Kossuth téri ingatlan, és egyéb ingóságokkal kapcsolatos ügyekben, melyekről a városvezető úgy nyilatkozott: -a Kossuth téren van egy épület amelyet a tulajdonos eladott, s mivel műemlékről van szó, ezért az önkormányzatnak elővásárlási joga van rá, melyről lemondott. A posta melletti, a Rákóczi utca és a tér sarkán lévő épület megújul, mert olyan gazdát talált, aki szeretné ismét széppé tenni. A másik döntés pedig ahhoz kapcsolódik, hogy a Puskás Stadion lebontása miatt felszabadult nézőtéri üléseket ingyenesen önkormányzati tulajdonba adja az állam, erre a lehetőségre jelentkezett városunk is, s a pályázat során várhatóan fogunk is kapni ezekből a széksorokból, amelyek a tervek szerint a Jávorka Iskola mögötti futballpálya mellé kerülnek majd.

Személyi kérdésekben is döntés született az ülésen. Michl József elmondta, hogy az önkormányzat elfogadta Krámerné Kozicz Marianna ügyvezető lemondását május 31-i hatálynappal a Fényes Kft. éléről. Ezt a lépést az indokolja, hogy a cég és a Városkapu Zrt. eggyé válik, és az új cég veszi át az ügyvezetői feladatokat. Krámerné Kozicz Mariannát ülésén meg is bízta a képviselő-testület azzal, hogy a városban a halászatot irányító új cégnek nyertes pályázat esetén az ügyvezetője legyen.

A képviselő-testület soros ülését jövő héten szerdán 9 órakor tartja majd a Városházán.