A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Rendkívüli ülésen tárgyalt a képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott szerdán a város képviselő - testülete, a képviselők 3 napirendi pontot vitattak meg a Városháza dísztermében.

A rendkívüliséget két dolog is indokolta- nyilatkozta Michl József polgármester, aki hozzátette: a város legnagyobb munkáltatója, a Güntner Kft. kérte, hogy az építési szabályozási rendeletünket módosítsuk, s egy javaslatot fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a gyár fejlesztését milyen módon tudják elképzelni. Ehhez szeretnénk igazítani a szabályozási tervet nagy örömmel, hiszen ez azt jelenti, hogy Tatán újabb munkahelyek jöhetnek létre. Ilyenkor van lehetőség arra, hogy a jogszabályi kereteken belül meg lehessen teremteni a fejlesztés lehetőségét, s ebben az ügyben a képviselők pozitívan döntöttek - mondta a városvezető.

A másik döntés ahhoz kapcsolódik, hogy május végéig van lehetőség  intézmény-átszervezésre, s ezzel kapcsolatban Kremnitzky Gábor tankerületi igazgató fordult kéréssel a képviselő-testülethez. A Tardoson működő Fekete Lajos Általános Iskola ugyanis eddig Bajhoz tartozott tagintézményként, viszont a baji intézmény a jövőben német nemzetiségi iskolaként a Német Nemzetiségi Önkormányzat működésében marad, így nem lehet tagintézménye egy másik település iskolája. A kérés az volt, hogy Tata is támogassa azt, hogy a Vaszary János Általános Iskola tagintézményeként működjön tovább (újra) a tardosi  szlovák nemzetiségi iskola. A testület szerdai döntésével támogatta a kérést.

A 3. napirendi pont szintén az építési szabályzathoz, annak módosításának lezáráshoz kapcsolódott. Ezzel kapcsolatban arról született döntés, hogy a testület elfogadja mindazt, amit a külső szakértők és hatóságok a módosításhoz véleményként, javaslatként megfogalmaztak, s így véglegesíteni tudták a rendeletet, tehát most megújult a tatai építési szabályzat, amely így még pontosabbá és aktualizáltabbá vált.

A képviselő testület soros ülését jövő hét szerdán, 9 órától tartja majd a Városházán.