Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Június 24-26 - ismét Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán!

23. alkalommal várja idén június utolsó hétvégéjén vendégeit a Víz, Zene, Virág Fesztivál az Öreg-tó partján. A szervezők 2016-ban is számos izgalmas, egyedülálló programmal készülnek minden korosztálynak. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a várban.

A fesztivál rendezvényein idén is ingyenesen vehetnek részt azok a nagycsaládosok, akik előzetesen regisztrálnak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének honlapján. A szervezők kiemelten fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalás felelősségét, ezért ebben az évben együttműködnek a Vakok Állami Intézetével, így a látássérültek és kísérőik ugyancsak ingyenesen vehetnek részt a fesztiválon.

Június 24 és 26 között több mint 100 program várja a látogatókat. A Szipi-Szigetek ingyenes Vidámparkja mellett mindhárom napon interaktív játszóház hívja majd a gyerekeket, több mint 80 játékkal, sőt pénteken és szombaton minden apróság meghívást kap egy kutyatalálkozóra. Kutyabemutató is várja emellett az érdeklődőket, de táncoló négylábúakat is láthatnak majd a dog-dancing bemutatón. A Víz, Zene, Virág Fesztivál egyik fő eleméhez - a virágokhoz - idén a házasság fogalmát társították, ezért a vendégek varázslatos esküvői környezetben tekinthetik meg a virágkompozíciókat a tatai várban, ahol 10 versenyző 30 munkáját mutatják be. A számos program és kikapcsolódási lehetőség között várja majd a látogatókat a Party-aréna és a Romkocsma, virágkötő bajnokság, kiállítások, kacsafutam, vízi és légi bemutatók, nyereményjátékok és ínycsiklandó finomságok. Hazai és külföldi sztárfellépők is meghódítják a tatai színpadokat, hiszen a fesztiválon itt lesz a Quimby, Charlie, a Wellhello, a Honeybeast, Mága Zoltán, Russkaja és még sokan mások.

Az egészségtudatos életvitel, valamint a természet és a sport szeretetének jegyében, két, versenyzésre alkalmas strandsport pályát alakítanak ki a fesztivál területén, az Esterházy Lovarda tóparti részén. Ezeket nemcsak a rendezvény ideje alatt, hanem a jövőben, a fesztivált követően is ingyenesen használhatja majd Tata városa, ifjúsági és sport célokra. Idén sem marad el a szombat esti tűzijáték, és jó hír, hogy a belépőjegy ingyenes belépést biztosít a Kuny Domokos Múzeumba is.

Bővebb információ a www.vizzenevirag.hu és a fesztivál Facebook oldalán található.