Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Az egészségügyben dolgozókat köszöntöttük

Tata Város Önkormányzata szervezésében szerdán délután a Hotel Gotwaldban rendezték a magyar egészségügy napja alkalmából, a Semmelweis-napi ünnepséget, Semmelweis Ignác születésének 198. évfordulójára emlékezve. Városunk vezetése a rendezvénnyel idén is köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozóknak az elmúlt időszakban végzett munkájukért,  elhivatottságukért.

Az ünnepségen részt vett többek között Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke, a képviselőtestület tagjai, Dr. Cseh Tamás a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény vezetője, a városban és kistérségben dolgozó orvosok, védőnők, a mentőszolgálat képviselői, a gyógyszertárak dolgozói, és gyógytornászok.

Köszöntőjében Michl József polgármester kiemelte:- a gyógyítás feladata nemcsak az orvosé, hanem mindenkié, aki az orvos körül munkájával segít, a köszönet nekik is jár áldozatos munkájukért. Tata városában az évek óta tartó folyamatos fejlesztésekkel a remények szerint minél hamarabb elérünk egy olyan pontot, ami az infrastruktúra szintjén is megelégedésre adhat okot mindenkinek, emellett a város vezetősége azon dolgozik, hogy a kötelező feladatok frontján a lehető legnagyobb biztonságot adják a gyógyítóknak. Michl József külön köszönetet mondott a magyar kormánynak azért a döntésért, amely nyomán béremeléssel segítik az egészségügyben szolgálatot vállalókat.

A helyszínen Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott mondott ünnepi beszédet, amelyben gratulált Tatának ahhoz, hogy városunk egy ilyen fontos hivatás képviselőinek mond külön köszönetet. Az egészségügyben következő béremeléssel egy lépéssorozat indult el, s bár még rengeteg a tennivaló, mégis nagyon fontos, hogy a bérrendezés kérdésében sikerült előrejutni. Az egészségügyben dolgozó szakemberek jelentős része családban él, s a család mellett végzett munka komoly áldozatvállalást is jelent, mégis tudni kell empátiával fordulni a betegekhez, s kicsit szociális munkásnak is kell lenni, amiért külön köszönet jár- mondta Dr. Kancz Csaba.


Az eseményen munkájuk elismerésként az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet dolgozói részesültek igazgatói dicséretben, az elismeréseket Deák Anita ápolási igazgató adta át Péli Rékának, Vincze Enikőnek, Freész Renátának, Nagy Gergelynének, Kristóf Antalnénak, Senkárné Süveg Noéminek, Pethes Adriennek, és a Tüdőgondozó munkatársainak, akik 2015. évi kiváló szakmai munkájukkal elnyerték a Korányi Vándorserleget.

„25 éve az egészségügyben dolgozó” címet kapott Barsi Márta, Horváthné Nagy Mónika, és Dr. Peti Ildikó. „30 éve az egészségügyben dolgozó” címet kapott Benke Csaba, Fábiánné Bélik Ilona, Gángó Mária, Orcsik Péterné és Polcsikné Pázmándi Szilvia, valamint „40 éve az egészségügyben dolgozó” címet kapott Dávid Lászlóné, Kun Tiborné, és Horváth Nándorné.

A Megyei Orvosi Kamara az ünnepségen Hamary Dániel díjban részesítette Dr. Békefi Dezső gyermekgyógyász főorvost. A díjat Dr. Fehér Béla, a Komárom-Esztergom Megyei Orvosi Kamara elnöke adta át.

Kilin Olga Mónika, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei általános alelnöke MESZK szakmai díjat adott át Dudás Csabáné főnővérnek, valamint csoportos szakmai díjat az Alapellátó Intézmény védőnőinek.

Tata Város Önkormányzata májusi ülésén határozatot hozott arról, hogy címzetes főorvosi cím használatát tanúsító díszoklevelet és pénzbeli elismerést adományoz azoknak a háziorvosoknak és alapellátást végző fogorvosoknak, akik 20 éven keresztül folyamatosan körzeti, háziorvosi, körzeti gyermekorvosi, házi gyermekorvosi, illetve fogorvosi alapellátási feladatokat láttak el Tatán. A  címzetes főorvosi cím használatát tanúsító okleveleket Michl József polgármester és dr. Beró Henrietta alpolgármester adta át  Dr. Cseh Tamásnak, Dr. Horváth Róbertnek, Dr. Kálovics Erzsébetnek, Dr. Németh Ágnesnek, Dr. Pálfi Jánosnak, Dr. Reisz Kornéliának, Dr. Reviczki Sándornak, Dr. Sopov Krsztonak, Dr. Szalai Margitnak, Dr. Válóczi Jánosnak, Dr. Szanda Mátyásnak, Dr. Kadlecsik Teréznek, Dr. Gárdai Évának, és Dr. Sámson Lászlónak. Az ünnepségen nem tudott részt venni, de az elismerésben ugyancsak részesült Dr. Hantay Zsuzsanna, Dr. Varga Mária, és Dr. Kiss Éva. Michl József polgármester külön elismerésben részesítette Dr. Cseh Tamást, az Egészségügyi Alapellátó  vezetőjét, kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Az ünnepségen közreműködött Jenei Márta, valamint Ökrös Krisztián  zongoraművész, aki Liszt Ferenc 14. Magyar rapszódiáját adta elő.  

Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük a városunkban és térségünkben dolgozó egészségügyi szakembereknek áldozatos munkájukat, a közösségünkért tett erőfeszítéseiket.