Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Zajvédő fal építését tervezi a Magyar Közút az autópálya tatai szakaszán

A KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. elkészítette a nagyforgalmú közutakra (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) és a nagyforgalmú vasutakra (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) vonatkozó stratégiai zajvédelmi intézkedési tervjavaslatokat, melyekkel kapcsolatban a tataiak véleményét és javaslatait is várják.

Az M1 autópályát fenntartó Magyar Közút Nonprofit Zrt. az autópálya jobb, tatai pályaszakaszán új zajárnyékoló létesítményt tervezett. A zajvédő fal építését a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyezte. A Közút, 2017. I. félévére tervezi a megvalósítást, amely összesen 225 M Ft költségből valósul meg. A zajárnyékoló fal az Old Lake Golf Hotel előtti szakasztól a remeteségi benzinkutat is érintve a Szent Tamás forrás vonaláig fog megépülni 1 500 m-es szakaszon, így a Golf Hotel főépülete, illetve a női neves utcák zajcsillapítását fogja szolgálni. A fal magassága 5 m.

Az érintett szakmai szervezetekkel lefolytatott egyeztetést követően a KTI tájékoztatja az adott intézkedési tervek által érintett önkormányzatokat és a közvéleményt, mely az intézkedési tervjavaslattal kapcsolatos észrevételeit a közzététel időpontjától számított 30 napon belül megteheti. A KTI ezt követően a vélemények figyelembevételével véglegesíti az intézkedési terveket.

Az érintett fő közlekedési létesítmény(ek) intézkedési tervjavaslata(i), valamint a kapcsolódó szakmai anyagok az alábbi linkeken érhetők el:

M1 - Stratégiai zajvédelmi intézkedési terv
Komárom-Esztergom megye - Tata - Stratégiai zajvédelmi intézkedési terv - vasút
Általános leírás
Műszaki dokumentáció

Az intézkedési terv(ek)re vonatkozó észrevételeketaz intezkedes@kti.hu címre lehet elküldeni.