Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Elkezdődött a Barokk Fesztivál

Augusztus 26-ig tart városunkban a 17. Tatai Barokk Fesztivál, melynek ünnepélyes megnyitóját a Kuny Domokos Múzeumban rendezték.

Az idei, Menner Bernát emlékének ajánlott fesztivál első programjaként nyitották meg a "Menner Bernát az Esterházyak muzsikusa" című kiállítást, melynek kurátora: Kövesdi Mónika művészettörténész. Menner Bernát 1806-ban érkezett Tatára, mint uradalmi kórusigazgató, 20 éves korában. Szerződésének megfelelően vezényelte a zenekart és vezette a kórust, tanított az „Éneklő oskolában”, és hegedűn játszott. 40 saját műve maradt fenn a közgyűjteményekben és levéltárakban, ezek között találunk 8 motettát, 6 misét, 3 operát, egy szimfóniát, egy kantátát, illetve indulókat és átiratokat a kor népszerű szerzőinek műveiből.

A tárlat szerdai megnyitóján közreműködtek a 10. "Schiffer Ervin" Nemzetközi Zenei Mesterkurzus hallgatói is. A fesztivál nyitónapján a Kapucinus Templomban a Nemzetközi - Magyar Zongoranégyes hangversenyét hallgathatta meg a közönség, melyen Sebestyén Katalin hegedűn, Kóta Gergely brácsán, Botvay Károly csellón, Dezső Marianna pedig zongorán játszott.

(A fesztivál további programjáról a mellékletben olvashat.)

 

CsatolmányMéret
Kép ikon Barokk fesztivál-program aug.17-26..jpg658.9 KB