Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Ifjúsági Találkozót rendeztek Tatán

Kovács Csaba Albert atya vezetésével Ifjúsági Találkozót szerveztek Tatán augusztus 22-én. Az Irgalmasság Évéhez kapcsolódó találkozóra felső tagozatos tanulóktól kezdődően várták az érdeklődőket.

A hétfői program délelőtt a Szent Kereszt Templomban kezdődött, ahol Havassy Bálint plébános mutatott be szentmisét. A plébános elmondta:- az Irgalmasság Éve azt a jelentést is magában hordozza, hogy jobbakká váljunk, és ezt adjuk tovább. Az irgalmasság több mint megbocsátás: egy olyan jóság, amiért nem lehet megdolgozni, amit nem szolgáltak meg, de mégis jók vagyunk mindenkihez. Az irgalmasság ingyenes jóság- fogalmazott Havassy Bálint a megnyitón, hozzátéve, hogy jobbá teheti a világot, ha válogatás, viszonzás, méricskélés nélkül vagyunk jók.

A találkozóra számos helyről érkeztek fiatalok, többek között Győrből, Mosonmagyaróvárról, Kapuvárról és Bajról is. A nyitó szentmisét követően a résztvevők előadásokat hallgattak meg, és karitatív szervezetek munkájával ismerkedtek, majd szentségimádással zárult a nap a Kapucinus Templomban.