Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Befejeződött az idei Barokk Fesztivál

Nagy sikerű gála hangversennyel zárult pénteken este a 17. Tatai Barokk Fesztivál, és a 10. "Schiffer Ervin" Nemzetközi Zenei Mesterkurzus a Kapucinus Templomban.

A helyszínen az idei mesterkurzus növendékei léptek fel, akik egy több mint 2 órás koncerten mutatták be kimagasló tehetségüket, és az elmúlt 10 nap munkájának eredményeit. Dezső Marianna kurzusigazgató a koncert előtt elmondta: - a sok munka mellett nagy örömmel tekint vissza az elmúlt napokra, hiszen remek programokat sikerült megvalósítani, színes és népszerű eseményei voltak az idei fesztiválnak. A mesterkurzusra 14 országból érkeztek a növendékek, a professzorok 40 tehetséggel dolgoztak együtt. A gyerekek fantasztikus munkát végeztek, reggeltől-estig gyakoroltak, így az idei gálakoncert is a zene hatalmáról szól - nyilatkozta Dezső Marianna.

A gálahangversenyt követően Michl József mondott köszönetet a fesztivál és a kurzus résztvevőinek, szervezőinek. Egy méltó helyen egy méltó estének lehettünk újra a részesei – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy a fiatal tehetségek és művészek előadásaikkal ismét segítettek felemelni a lelkünket, amiért nagy köszönet és hála jár nekik.

Csak a legnagyobb elragadtatás hangján tudok megszólalni a ma esti koncert után - fogalmazott köszöntőjében Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, aki szintén a közönség soraiban foglalt helyet az eseményen. Az államtitkár elmondta: - nekünk magyaroknak különösen kedves a kamarazene műfaja, és noha a mögöttünk hagyott évtizedek sokszor nem kedveztek ennek a nagyon is polgári műfajnak, mégis csodálatos hagyománya van. Látható, hogy a kamarazene nemcsak az előadókat inspirálja, hanem a közönségnek is nagy élményeket nyújt. Azt szeretném megköszönni, hogy Tata nemcsak jó gazdája ennek az eseménynek, hanem hogy az itteni közönség ezt a bizonyos polgári hagyományt ápolja és gondozza. Ha a magas szintű tehetséggel, a másról való lemondás képességével, és a rendíthetetlen szorgalommal rendelkező művészek kinevelődnek a tatai, tatabányai, és országszerte működő oktatási intézményeinkben, akkor azt mondhatjuk, hogy a kultúrnemzetnek nemcsak múltja, hanem jövője is van- fogalmazott Dr. Hoppál Péter.

Egy év múlva, 2017 augusztusában ismét várja majd a művészeket, és a művészetet kedvelőket a Tatai Barokk Fesztivál, és a Nemzetközi Zenei Mesterkurzus.