Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Hamarosan elkészül az új útburkolat a Deák Ferenc utcán

Napokon belül befejeződnek a felújítási munkák Kertvárosban, a Deák Ferenc utcán, melynek egyes részein nagy mértékű kátyúsodás nehezítette a közlekedést.

A burkolaton a kátyúk mellett hálós töredezettség is jelentkezett, így a hibák mértékére, valamint az útvonal közlekedésben betöltött szerepére való tekintettel, a javítás szükségessé vált. A töredezett burkolat miatt csak nagyobb felületű kátyúzással, alap javítással lehet megoldani a munkálatokat, melyeknek elvégzésével az Önkormányzat a Városgazda Kft-t bízta meg. A munkák jellege miatt a Városgazda alvállalkozót vont be a kivitelezésbe, az FTK Kft. személyében.

Horváthy Lóránt, a körzet önkormányzati képviselője elmondta:- az elmúlt 10 évben az út állaga jelentősen leromlott, és az ott folyó közösségi közlekedési útvonalon nem volt halasztható a munka. A beavatkozás összetett feladat, mivel meg kell erősíteni az útalapot, ami egy kombinált murvázással egy jelentősebb folyamat, emellett pedig a helyszínen egy csapadékvíz-elvezetési probléma is jelentkezik, ami nagyban hozzájárult a rossz útállapot kialakulásához. A kb: 5 millió forintos beavatkozással a hónap utolsó napjaira elkészülnek, ezt követi majd a csapadékvíz elvezetés megoldása.

Horváthy Lóránt nyilatkozott arról is, hogy megváltozik a Gábor Áron utca közlekedési rendje. A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság ugyanis lakossági kérésre megvizsgálta az ott lévő fekvőrendőr megszüntetésének kérdését. A bizottság most azt a megoldási javaslatot támogatja, hogy a fekvőrendőrt felvegyék, de ugyanakkor megerősítenének egy új forgalmi rendet a térségben, ahol egyenrangúvá válnának az érintett útkereszteződések, és táblák helyett a jobb kéz szabály alakítaná a közlekedés rendjét.