A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Rendkívüli testületi ülés volt a Városházán

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülésre gyűlt össze november 9-én, a Városháza dísztermében, ahol 5 napirendi pontot tárgyaltak.

Az üléssel kapcsolatban Michl József polgármester elmondta:- az Önkormányzat elkötelezett abban, hogy a gazdaságfejlesztésnek részben a motorja is legyen, és segítse a helyi fejlesztéseket, ezért minden, a cégeket és ipari területeket érintő kérdést fontosnak tart. Már hónapokkal ezelőtt megtörtént a Szomódi úti iparterület szabályozási módosításának előkészítése, hogy az ott működő Güntner –Tata Kft. egy újabb csarnokkal bővülhessen. Ehhez megérkezett az állami főépítész hozzájárulása, a módosítás minden jogszabálynak megfelel, s a rendkívüli ülésen a képviselők meghozták a végső döntést, amelyre azért is volt szükség, hogy a cég még idén továbbléphessen fejlesztési terveiben, és a beruházás minél hamarabb megkezdődhessen.

A további napirendi pontok közül három is ingatlanügyet érintett. Két, korábban pályázat által meghirdetett ingatlanértékesítés, több mint 40 millió forint bevételt hozott a város számára, a Gombkötő utcán pedig egy újabb önkormányzati ingatlan eladására írtak ki pályázatot.

A polgármester az üléssel kapcsolatban tájékoztatott arról is:- a Forster Központ, az Esterházy - kastély fejlesztésével összefüggésben arra kérte az Önkormányzatot, hogy az uniós pályázat minél biztosabb és gyorsabb megvalósíthatósága érdekében, mondjon le az ingyenes használati jogáról a kastély főépületére, és a kerítésen belüli területre vonatkozóan - erről is szavaztak a képviselők. A kastély előtti szabad térre - amely számos rendezvénynek ad helyet- az Önkormányzat továbbra is fenntartja az ingyenes használati jogát.

A képviselő testület novemberi rendes ülésén folytatja munkáját, a hónap utolsó szerdáján, amikor több fontos pályázati, illetve egyéb fejlesztési kérdéssel is foglalkoznak majd a képviselők.