A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Újabb nemzetközi projektben vesz részt az Eötvös József Gimnázium

A tatai Eötvös József Gimnázium újra nemzetközi, Európai Uniós pályázat nyertese lett. Az Erasmus+ program olyan iskolák közötti együttműködés, amely diákokat és tanárokat egyaránt bevon a munkába, a természettudományok és a matematika tanulásának-tanításának terén. Az uniós pályázati program első szakmai találkozóját az iskola dísztermében tartották.

A gimnázium német, lengyel, török és olasz partner iskolákkal együttműködve valósítja meg a két éves programot, melynek témája: a természettudományok és a matematika tanításának és tanulásának új módszerekkel való népszerűbbé tétele. Célkitűzése az, hogy a diákok hozzáállását javítsa ezekhez a nehezen tanulható tantárgyakhoz, sőt meg is szerettesse azokat velük.

A projekt nyelve angol, amely a tanulók nyelvi és kommunikációs készségét is fejleszti, s még nyitottabbá teheti őket más európai nemzetek kultúrái felé. A diákok feladata, hogy mini projekteket készítsenek természettudományos és matematikai tudásuk felhasználásával, a partner iskolák diákjaival együttműködve. A projekt folyamán öt nemzetközi találkozót rendeznek majd más-más országokban, melyekben a tatai diákok iskolájukat, városukat, és Magyarországot bemutatva képviselnek bennünket.

A résztvevő intézmények tanárai, a fiatalok patronálásán túl, módszertani eszköztárat fejlesztenek ki együtt, amelyet a gimnáziumok több osztályában ki is próbálnak. Ennek hatékonyságát egyrészt a diákok eredményeinek javulásában várják, másrészt a diákok által kitöltött értékelésben is láthatják majd. Az így létrehozott oktatási anyagokat az iskolai és a nemzetközi honlapon mindenki számára elérhetővé teszik.

Idén novemberben a tatai Eötvös Gimnázium a házigazdája az első nemzetközi találkozónak, melynek szakmai megnyitóján Michl József is köszöntötte a vendégeket. A polgármester elmondta:- azért is örülünk a programban résztvevő vendégeinknek, mert szeretnénk, ha Tata jó hírneve az egész világban elterjedne. Nagy szükségünk van a természettudományokban jártas szakemberekre, így a szakképzés mellett hangsúlyt fektetünk arra, hogy az általános gimnáziumi oktatásban is kiemelkedő szerepe legyen a természettudományos oktatásnak.

Barsi Éva, a gimnázium igazgatója köszöntőjében kiemelte:- ez a program lehetőséget teremt arra, hogy nemzetközi kitekintést kapjanak a természettudományos oktatások terén, s a tanárok és a diákok is meríthessenek más országok oktatási kultúrájából. Bízunk benne, hogy pedagógusaink a nemzetközi partnerekkel együttműködve, megtalálják annak a kulcsát, aminek segítségével a diákok még jobban megszeretik ezeket a tantárgyakat- tette hozzá az igazgatónő.

A Tatára érkezett együttműködő partnereknek alkalmuk lesz betekinteni a magyar közoktatás rendszerébe, s emellett lehetőség nyílik számukra a szakmai megbeszélésekre, a kollégák közötti tapasztalat cserére, s természetesen városunk megismerésére is.