Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Kiemelt támogatásban részesíti az Önkormányzat a Déli Ipari Parkot

Tata Város Önkormányzata kiemelt támogatásban részesíti a tatai Déli Ipari Parkot, melynek működtetője, közüzemi fejlesztője a Barina Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft.

A város, hosszú távú fejlődését meghatározó céljai között szerepel Tata gazdaságának, azon belül is az Ipari Park fejlődésének elősegítése, és új befektetők keresése. Annak érdekében, hogy az infrastruktúrával való ellátottság nőjön, s ezáltal újabb befektetők telepedhessenek le az Ipari Parkban, szükséges és indokolt a közművekkel való ellátottság jelentős növelése.

A helyi infrastrukturális beruházások finanszírozására - melyek hozzájárulnak a fenntartható növekedés megvalósításához – Önkormányzatunk vissza nem térítendő támogatást ad a Barina Kft.-nek. A bruttó 146.050.000 forint támogatás a Déli Ipari Park infrastruktúrájának, közműrendszerének fejlesztését szolgálja. A támogatási szerződést a Városháza Martyn - termében írta alá Michl József polgármester, valamint Fekete Gyula és Filipsz Attila, a Barina Kft. képviseletében.

Michl József polgármester a támogatással kapcsolatban elmondta: - az Önkormányzat célja folyamatosan az, hogy minél több új munkahely létesüljön a városban, az új munkahelyek háttérfeltételeit viszont közösen kell megteremtenünk. Magyarország Kormánya, 2012-es döntése nyomán korábban az önkormányzatokat kiváltotta az adósságából, ezért a város vállalta, hogy az így felszabaduló kamatfizetési kötelezettségét a helyi gazdaság fejlesztésére, ezáltal a munkahelyteremtés elősegítésére költi. Idén 146.050.000 forintot adunk át a Barina Kft.-nek arra a célra, hogy a Déli Ipari Park infrastruktúra fejlesztését tovább folytassák, s így jó eséllyel újabb cégek települnek be városunkba.

Fekete Gyula a Barina Kft. ügyvezetője a helyszínen tájékoztatott arról, hogy az Ipari Park már 15 éve folyamatosan fejlődik, de az újabb területek kialakítása érdekében szükséges egy újabb fejlesztés. Az önkormányzati támogatásból öt beruházást szeretnének végezni: a park északi részén egy távvezeték kiváltását tervezik, a déli részen egy régóta szükséges vízrendezési munka a feladat, ezek mellé pedig még három útépítés kapcsolódik. Fekete Gyula hozzátette: - ahhoz, hogy újabb cégek telepedjenek meg Tatán, s így még több munkahely létesüljön, egy komoly, jól működő infrastruktúra szükséges: megfelelő utak, közművek, ivóvíz, szennyvíz, vezetékes gáz. Ezek mellett természetesen számítanak még a humán feltételek is, a munkaerő megléte és kellő képzettsége, amelyre a jövőben is szeretnének minél több energiát fordítani.