Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Idén is megrendezték Tata legnagyobb adófizetőinek találkozóját

Michl József meghívására idén is összegyűltek városunk legnagyobb vállalkozásainak képviselői. A polgármester az immár hagyományos fogadáson fejezi ki minden évben köszönetét azoknak, akik adóforintjaikkal kiemelten hozzájárulnak Tata működéséhez és fejlődéséhez. 

A város legerősebb, és legtöbb embert foglalkoztató cégeinek vezetői a Kiss Hotelben találkoztak, ahol Michl József elmondta: - 2011 óta folyamatosan, jelentősen nő Tata iparűzési adó bevétele, ami azért is fontos, mert a város teljes bevételének nagyon tekintélyes részét, évi 2 milliárd forint körüli összeget tesznek ki a helyi adóból befolyt forintok, ezért nagy köszönet jár a tatai cégeknek, vállalkozásoknak, a kötelezettségeik pontos teljesítéséért. A polgármester külön megköszönte azt is, hogy a tatai vállalatok komolyan veszik a munkáltatói feladataikat, hiszen 3% körüli jelenleg városunkban a munkanélküliség, ami az itteni cégeknek nagyban köszönhető. Ez az alacsony arány azt jelenti, hogy a helyi vállalkozások új munkahelyeket tudtak teremteni, s ennek nyomán nagyon sok tatai tud itt munkát vállalni. A jövőben továbbra is az a cél, hogy a nem Tatán dolgozó tataiak megfelelő munkalehetőséget találjanak városunkban, ezért egy olyan online rendszer felállításán dolgoznak, amelyen keresztül a regisztrált jelentkezők folyamatosan értesülhetnek majd az új tatai álláslehetőségekről.

Köszöntője után Michl József tájékoztatást adott a város 2017. évi költségvetéséről, az idei fejlesztésekről, és pályázati lehetőségekről. Ezt követően Bencsik János tartott előadást többek között a térségi ipari parkok villamosenergia- ellátási és infrastrukturális fejlesztéseiről, a tatai útkorszerűsítési lehetőségekről, az agostyáni kerékpárút terveiről, a vállalkozásokat segítő kormányzati intézkedésekről, valamint a közeljövő fontos pályázati lehetőségeiről. Az országgyűlési képviselő külön megköszönte azoknak a tatai és tatabányai vállalkozásoknak a segítségét, amelyek adományiakkal több tatai iskola könyvtárának megújulásában is szerepet vállalnak, az iskolai könyvtárak tervszerű és kiszámítható fejlesztése és állománygyarapítása érdekében kezdeményezett örökbefogadási programban.

A találkozó végén a helyszínen Hendrik Krisztina, a megyei foglalkoztatási paktum partnerségi koordinátora tartott előadást, „Foglalkoztatási Paktumok Komárom-Esztergom – megyében” címmel, a megyei paktumok céljairól, szervezeteiről és terveiről.

Az eseményen műsorukkal felléptek a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.